Edelliseen postaukseen oli tarkoitus reseptejä kirjoitella, mutta kitisevä apulainen vei ajatukset muualle. Itselläni ruuanlaitto menee toisinaan pitkälti soveltamislinjalla joten näissäkin osa aineksista on vaan noin suunnilleen mittoja.
Kesäkurpitsa-kanapaistos
1-2 kesäkurpitsaa (itse laitoin 2 kun kasvimaalla ei ollut mitään kovin suuria)
400-500g kanaa (olen tehnyt sekä pihveistä että suikaleista)
muutama tomaatti tai rasia kirsikkatomaatteja
sitruunan kuori
suolaa, pippuria, mausteita maun mukaan (esim. rakuunaa)
1dl nestettä (esim. kanalientä)
1 purkki ranskankermaa
vähän sinappia
hieman juustoraastetta
Paista kana pannulla ja mausta sitruunan kuorella. Itse puristin hieman myös raastetusta sitruunasta mehua. Pilko kesäkurpitsa ja tomaatit, kirsikkatomaatit voi laittaa kokonaisina. Laita kasvikset ja kana uunivuokaan. Sekoita neste, ranskankerma, sinappi sekä mausteet ja kaada vuokaan. Ripottele hieman juustoraastetta. Itse käytin nesteenä ihan kanojen jälkeen paistinpannulla kuumennettua vesitilkkaa. Vuokaa paistetaan 200 asteessa noin 25 min
Lohi-riisilaatikko
2-3 dl riisiä (laitoin 3 kun lohifile oli isohko)
1 lohifile (noin 400g)
1 sitruunan kuori
loraus sitruunan mehua
(noin 1rkl soijaa)
pippuria, suolaa, tilliä
1prk ranskankermaa
n. 1dl haluamaasi kermaa (meillä yleensä ruokakermaa, nyt unohdin ja laitoin ihan maitoa)
Keitä riisi puolikypsäksi. Suikaloi lohi ja laita se voideltuun uunivuokaan. Sekoita suikaleisiin mausteet, sitruunankuori ja -mehu sekä soija. Itse en laittanut soijaa kun meillä ei ollut Pikkutärylle soveltuvaa. Lisää riisi ja ranskankerma-kermaseos. Sekoita ja paista 200 asteessa noin 30min. Tätä voi myös tuunata lisäämällä esim. nokareen yrttituorejuustoa tai vaikkapa katkarapuja.
Ei kommentteja:
Lähetä kommentti