8. syyskuuta 2014

Isi, lue

 Tänään vietetään YK:n kansainvälistä lukutaitopäivää. Meille suomalaisille lukutaito taitaa tuntua melko itsestään selvyydelle, mutta maailmassa on yhä yli 750 miljoonaa lukutaidotonta aikuista! Sanomalehtien Liitto ja Suomen Kustannusyhdistys järjestävät lukutaitopäivään liittyen Isi, lue- kampanjan. Kampanja korostaa lapsilleen lukevien isien merkitystä erityisesti poikien lukutaidolle. Yleisesti poikia lukeminen kiinnostaa paljon vähemmän kuin tyttöjä, vaikka meillä ovat kyllä ainakin vielä kaikki lapset nenät kiinni kirjoissa.

 Tänään meidän isiä odottaakin melkoinen urakka sillä lapset valitsivat pinon kirjoja luettavaksi!
 Ei nukuta yhtään, Mitä tapahtuu avaruudessa, Viiru ja Pesonen telttaretkellä, Kaipaan sinua ystäväni ja Neiti Etsivä. Huh, onneksi tänään on isien päivä sillä itselläni ei flunssainen ääni kestäisi moisen pinon kahlaamiseen! Ehkä kuitenkin kaappaan Tellun kainalooni ja luen hieman tuota Neiti Etsivää vanhojen aikojen muistelemiseksi. Itse kun kahlasin ala-asteella kaikki kirjaston Neiti Etsivät läpi.

 Flunssan tuntua kaivoin mieheltä lahjaksi saadun kirjapinon esiin. Tämä pino päällimmäistä lukuun ottamatta piti olla ajanvietettä imetysmaratoneille, mutta poika on hoitanut homman nopeasti eikä kyllä lukeminen ole kiinnostanut ajatusten karkaillessa väsymyksestä. Josko talvella saisi pinon kahlattua Pikkutäryn ollessa kerhossa ja pienimmän toivottavasti nukkuessa?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti