31. elokuuta 2014

Viikon ruokalista

 Meillä on joka sunnuntainen ongelma pohtia mitä ihmettä sitä taas ensi viikolla syödään. Tehdään siis aina viikon ruokalista kerralla ja käydään sen mukaan tehdyn listan kanssa kaupassa. Ellei jostain syystä sunnuntaina lista valmistu niin eletään maanantai kyläkaupan antimilla ja tehdään lista silloin. Tarpeen vaatiessa lista myös elää eli mitenkään orjallisesti ei sitä noudateta.

 Periaatteena on tehdä päivällistä niin paljon että sitä saa myös pienemmille seuraavan päivän lounaaksi. Aterioiden lisäkkeenä on usein ihan vaan vihersalaattia muunneltuna. Lapset tykkäävät kovasti esim. halkaistulla valkosipulilla pyöritettyyn kulhoon tehdystä ihan perussalaatista. Aamulla meillä syödään puuroa ja isommat lapset syövät iltaisin voileipää ja marjoja/hedelmän.

Tältä näytti meidän tämän viikon syömiset joiden raaka-aineista kesäkurpitsa, tilli, salaatti, osa kurkuista sekä osa marjoista on omalta pihalta ja hirvi, sienet ja osa marjoista metsästä.

Ma
lounas hirvipaisti ja perunat kastikkeella
välipala voileipä ja hedelmä
päivällinen kinkku-herkkusienipasta

Ti
lounas kasvissosekeitto
välipala marjakiisseli
päivällinen kesäkurpitsa-kanapaistos


Ke
välipala voileipä ja hedelmäpalat maustamattomassa jugurtissa
päivällinen jauhelihakeitto

To
välipala vispipuuro
päivällinen lohi-riisilaatikko

Pe
välipala rahkaa ja marjoja
päivällinen nacho-vuoka kanalla

La
lounas sienikeitto
välipala ja päivällinen reissun päällä

Su
lounas paistettua siikaa ja perunamuusia
välipala hedelmäkiisseli
päivällinen Grillattua kanaa ja kasviksia

 Onko teillä käytössä ruokalistat vai menettekö enemmän tilanteen mukaan?

2 kommenttia:

 1. Noihin vois haluta vaikka reseptiä. Meillä on ollut käytössä vaikka minkälaista variaatiota. Idea listaa kaapinovessa, 4 viikon ruokalistaa tai just tuota viikon miettiminen lauantaina - nyt ollaan vähän hakoteillä ja täytynee taas skarpata. Nyt enimmäkseen meen sillä että pos-it lappu jääkaapin ovesta, että mitä vois tehä (mitä löytyy pakkasesta)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Yritän huomenissa näpytellä reseptit! Tarkoitus oli kyllä laittaa ne jo postaukseen, mutta unohtuivat kun pienin aloitti taas kitinänsä.

   Meille tämä yhdessä miettiminen tuntuu toimivan kaikkein parhaiten. Lapsistakin saa jokainen sanoa omia toiveitaan ja pystyy aika hyvin ottamaan viikon ohjelman huomioon. Aina ei vaan tahdo löytyä sitä sopivaa rauhallista aikaa miettimiseen, mutta eihän se maailma kaadu jos pari päivää soveltaa :) Koneella on kuitenkin valmiita jo käytössä olleita listoja joista saa sitten vinkkiä ellei lista tahdo muuten edistyä.

   Poista