25. syyskuuta 2014

Parasta syksyssä?

Syksy jakaa ihmisten mielipiteitä siinä missä muutkin vuodenajat. Toiset vihaavat ja toiset rakastavat. Joskus itsekin vihasin syksyä, mutta sitten katsoin tarkemmin ympärilleni. Luontohan on kaunis! Ainaiset vesisateet ja pimeys voi ahdistaa, mutta niistäkin voi löytää ne hyvät puolet.
 Syksyn pimeys mahdollistaa kynttilöiden ja takkatulen tuoman tunnelman. Voi niitä polttaa kesälläkin, mutta syksyn pimeys ja hiljalleen viilentyvät illat tekevät hommasta paljon nautinnollisempaa. Ilmojen viilentyessä tuli lämmittää mukavasti myös mieltä.

 Sade taas voi päivällä masentaa, mutta viimeistään illan pimetessä ropina alkaa vaikuttamaan mukavalle ja ehkä turvallisellekin. Sateen rummutus ikkunaan tai peltikattoon voi toimia lapsille hyvänä unimusiikkinakin.

 Pikkutärystä parasta syksyssä on tietysti vesilätäköt, mutta aivan yhtä korkealle hän arvostaa illalla takkatulen edessä nautitun lämpimän kaakaon. Kieltämättä onkin ihanaa olla takan valaisemassa olohuoneessa oman perheen ympäröimänä ja nauttia sateen ropinaa kuunnellen kupillinen kuumaa juomaa!

 Tunnelmallisia syysiltoja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti