4. joulukuuta 2015

Osta työtä Suomeen-päivä

 Tämän päivän joulukalenteriluukku aukeaakin myöhemmin, sillä halusin huomionne tänään vietettävälle Osta työtä Suomeen-päivälle. Päivän tavoitteena on ostaa vain kotimaisia tuotteita ja palveluja. Itse suosin kotimaisia tuotteita ruokaostoksissa ja mielelläni tuen suomalaisia yrittäjiä muissakin hankinnoissani. Ostamalla suomalaisia tuotteita luodaan maahan uusia työpaikkoja ja niitä me tarvitaan!

 Lasten tuotteistakin löytyy ilahduttavasti suomalaisia tuotteita aina Muumivaipoista lähtien.  Vaatteista löytyykin lapsille jo hurjasti valinnan varaa! Kaikki ihanuudet eivät ole Suomessa valmistettuja, mutta jo kotimaassa suunniteltu tuote tukee suomalaista työtä. Täällä kerroin Pikkutäryn uusista kotimaisista lötköhousuista ja täältä löytyy keväinen postaus kotimaisista lastenvaatteista.

 Joulu lähestyy ja monet miettivät lahjaostoksia. Mitäpä jos tänä vuonna pakettiin käärittäisiin suomalaisia tuotteita? Tein teeman mukaisesti muutaman kollaasin lapsille soveltuvista lahjaideoista ja ensimmäiseksi pehmeämpää ja lämmintä osastoa.

 Melli norsu-paita 31,90€   Kaino Kuutti-villahaalarit 83-93€ (koodilla JOULU 10€ alennusta 6.12 asti)    Raksu-body 29€ PaaPii Design   Pöllö-heijastinpipo 20,90€ Tähtituote.fi   Froteehousut 16,95€ Hilla clothing    Kettusukat 16,95€ Poutapukimo   Tepsut 52€    Elsa Pitkäsen Satu-rukkaset Prisma    Kuomikas Kuoma 


  Ellei vaatteet miellytä, löytyisikö paketteihin ideaa näistä?
 Mehujehu 5,95€    Apline-unitaso 139€  (tätä olisi viimeiset 2 vuotta tarvittu!)   Kävelykärry 59€   Pulkka 11,45€ Plastex   Jukka-keinuhevonen 170€    Fortuna-peli 75€ (Suosittelemme! Joulupukilta saatu lähes 30 vuotias peli palvelee toista sukupolvea)   Raksu-koita 49€ PaaPii Design


 Vai kaipaisiko lastenhuoneen seinät julistetta? Kotimaisia ihanuuksiahan löytyy hurjan paljon!
 Pikkunorsun hauskat lastenlaulukortit ja -julisteet alkaen 4,2€    Pilkkuraidan pupu- tai kettuprintti 15€ Pikkuotus   Ihana Pikku Bo juliste 15€ Lumilapset   Useassa eri värissä valittavissa oleva Traktori- tai Pingviinijuliste alkaen 9,90€ DANDESIGN   Pupunen-juliste 12€ PaaPii Design   Vai sittenkin kortteja? Viljamin puodin kortit 1,20€/kpl

Onni ja Ilona-verkkokaupassa on tänään kaikki tuotteet 20% alennuksella kampanjakoodilla TYÖTÄ. Olisiko siis lähipiirissä pieni joille lähettää ihka oma joulukortti? Vai kaipaisiko pienen pukinkontti täytettä? Nuo katselukortithan oli meillä Onnista ihania ja Lits läts lätäkkö!-kirjaa luetaan toisinaan yhä hauskojen yksityiskohtien takia. Tuosta kirjasta vinkkasinkin aikaisemmin jo täällä.2 kommenttia:

 1. Kiva postaus :) Se on outoa miten vaivatonta se olisi ostaa Suomalaista jos vain jaksaisi etsiä. Netistä tämä onnistuu helposti, mutta esimerkiksi ruokaostoksia tehtäessä pitäisi tutkailla ja etsiä sitä suomenlippulogoa - ei kovin vaativaa mutta lasten kanssa härdellissä se ei aina ole helppoa.. Priorisoimme kyllä aina Suomalaisia tuotteita silloin kun niitä on saatavilla :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monille varmaan tuo etsiminen on juuri se kynnyskysymys hinnan lisäksi? Ei ole aikaa etsiä ja tutusta kaupasta saa helpommalla.

   Mulle riittää kaupassa lasten kanssa asioidessa, kun saa tavata pakkauksista Pikkutärylle soveltuvia tuotteita. Ollaan kyllä tarkkoja mm. lihan kotimaisuudesta, mutta paljon enemmänkin vielä kaupan hyllyiltäkin niitä kotimaisia vaihtoehtoja voisi ostaa. Nykyäänhän on paljon tuotteita, jotka tuntuvat kotimaisille, mutta valmistetaankin jossain aivan muualla.

   Poista