6. joulukuuta 2015

Itsenäisyyspäivän lippuviiri

 On taas aika juhlistaa itsenäistä Suomea. Muistan lapsuudestani kuinka merkittävä tämä päivä olikaan isoisälleni. Hän pukeutui juhlavasti, toi pienen kuusen sisään ja koristelimme sen valoilla sekä lippunauhalla. Jälkiruuaksi söimme sekametelisoppaa ja sen jälkeen sain istua isoisäni sylissä sodan aikaisia tarinoita kuunnellen. Vaikka lapsena kotona joulu tuntui kamalalta ja ahdistavalta, rakastin joulun aikaa mummolassa.
 Mummolan joulun odotuksesta olen paljon meille kotiinkin yrittänyt sitä hyvää tuoda. Teemme asioita yhdessä lasten ilon kautta. Tänä jouluna halusin myös tuoda lasten itsenäisyyspäivään tuon perinteisen lippunauhan. Tarkoitus oli valmistaa lippunauha helposti tulosta ja liimaa-tyylillä, mutta meiltä olikin värikasetti loppu. Siispä teimme varmasti uniikin nauhan värittämällä liput itse :)
 Hyvää itsenäisyyspäivää!

2 kommenttia:

  1. Hauskaa että sinulla on tällaisia muistoja itsenäisyyspäivästä. <3 Meillä on muuten samantyyppinen ihan itsetehty lippunauha koristamassa meidän olohuonetta. Hihii.. Tänään katsottiin linnanjuhlia ja puhuttiin itsenäisyydestä lasten kanssa! :D Hyvää alkavaa viikkoa sinne teille!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Me keskusteltiin asiasta viime vuonna ja hyvin lapset muistivat :) Nyt tänään mun piti kaivaa inäytille soisäni antama sodan aikainen lusikka-haarukka. Eihän tuo ihmeellinen ehkä ole, mutta tieto sen historiasta oli lapsille ihan vau :D

      Poista