8. joulukuuta 2015

Valkosuklaasinappi

 Sinappia on helppo tehdä jopa lasten kanssa ja koristelemallahan purkeista saa pieniä jouluviemisiä. Sinapin lisäksi monen jouluun kuuluu myös suklaa. Mitäpä jos nämä kaksi asiaa yhdistäisikin? Kävimme lasten kanssa tuumasta toimeen.
Valkosuklaasinappi
noin 1dl sinappijauhetta
2dl ruokakermaa
1dl sokeria
noin 100g valkosuklaata
ripaus rosepippuria
Sinappijauhetta, kermaa ja sokeria kuumennetaan kattilassa koko ajan sekoittaen kunnes seos sakenee. Sulatettu suklaa lisätään sekoittaen seokseen ja kattila otetaan pois liedeltä. Lopuksi seos maustetaan rosepippurilla. Sinappi purkitetaan kuumana ja annetaan jäähtyä kannet kiinnitettynä.

 Purkkien koristelut on vielä hakusessa. Tellu kokeili pieniä kakkupapereita etikettinä, mutta saa nähdä millaiseen lopputulokseen vielä päästäänkään.  

4 kommenttia:

 1. Mä oon myös tavannut tehdä sinappeja itse mutta tämä valkosuklaa-versio on aivan uusi tuttavuus! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Me törmättiin tähän versioon tutun kautta oisko ollut muutama vuosi sitten ja oltiin erittäin epäileväisiä. Mukavaa vaihtelua kuitenkin tavalliselle tai konjakkiselle versiolle :)

   Poista
 2. Minä olen monta kertaa ajatellut keittäväni sinappia jouluksi. Minulla on vaan siitä hieman traumoja kun yritettiin sitä siskoni kanssa joskus ala-asteikäisenä. Meidän piti myydä tätä sinappia meidän koulun joulumyyjäisissä. Se paloi täysin pohjaan ja äitimme ei ollut tästä kovin innoissaan (savua koko kämpässä, pilalla oleva kattila, useita litroja pilalla olevaa sinappia) Ehkä mina joku päivä rohkaistun.. Hihii.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Rohkeasti vain kokeilemaan! Eikös virheistä opi? Olen minäkin jo leipää ja pullaa leiponut, vaikka kaverin kanssa joskus ala-astella pulla muuttuikin kanelileiväksi :D

   Poista