3. joulukuuta 2015

Hyvää mieltä ja pompom-tonttu

 Muutama päivä sitten Pikkutäry ryhtyi miettimään uudelleen joulutoivelistaansa. Listalla kaikki toiveet olivat kyllä yhä pojan mielestä hurjan tärkeitä ja kivoja, mutta kun hänellä on jo ennestään jo niin paljon kaikkea ja jossain on lapsia joilla ei ole juuri mitään. Poika huolissaan miettikin veisiköhän joulupukki muutaman hänen lahjatoiveen jollekin lahjaa enemmän tarvitsevalle? Tai ostettaisiinko me se lumikiituri-Legopakkaus ja lähetettäisiin jollekin pojalle, jolla ei siihen muuten olisi varaa?

 Jouluun kuuluu lahjojen saaminen ja antaminen. Tämän meidän lapsetkin ovat pienestä pitäen oppineet ja olemmekin useana vuotena osallistuneet erilaisiin joulukeräyksiin. Keräyksiä on joulun aikaan niin paikallisesti kuin valtakunnallisestikin hurjan paljon. Tässä teille muutama auttamisvinkki:
Hyvä joulumieli-keräys tuo ruokaa vähävaraisten lapsiperheiden joulupöytiin lahjoittamalla 70€:n arvoisia lahjakortteja. Tämä lahjakortti on pelastanut monen lapsiperheen joulun ja saanut aikaan monet onnen kyyneleet.

Joulupuu-keräys kerää monella paikkakunnalla lahjoja lapsille ja nuorille.

Kaapelin joulun joulukeräys toteutetaan yhdessä Korson Setlementtinuoret ry:n kanssa . Voit viedä joulusiivouksen yhteydessä tarpeettomiksi jääneet ehjät lelut ja lastenvaatteet keräyspisteelle.
Toivottavasti joulupukki tuo paljon iloa vähävaraistenkin lasten jouluun! Tässä Tellun tekemässä pukissa yhdistyy kaksi tytön uutta innostusta; neulominen ja pompomit. Melko nopeasti tuollaisen tonttulakin tyttö neuloikin, mutta ellei neulominen innosta niin voisihan lakin tehdä huovastakin :)

2 kommenttia:

  1. Noihin keräyksiin osallistuminen tuo kyllä jokaiselle tosi hyvää joulumieltä! :D Meillä on suunnitelmissa vielä osallistua Puistolan vanhainkodissa järjestetäävään joululaulu-tapahtumaan. Näin se joulumieli hiipii jokaisen luokse <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin on ja musta on tosi herttaista kun lapset itse ihan omasta tahdostaan keksivät auttaa muita :) Tuollainen vanhainkodin joululaulu-tapahtuma kuulostaakin tosi ihanalle idealle! Juuri tiistaina sairaalalla eräs meidän kanssa jutustelemaan tullut vanha rouva sanoi piristyvänsä niin kovin lapsien kanssa jutellessaan ja sen kyllä huomasikin :)

      Poista