27. elokuuta 2014

Ärsyttävintä 1-vuotiaassa

Kaikkein rakkaimmistakin löytyy niitä ärsyttäviä piirteitä tai tapoja. Niiden kanssa oppii elämään tai sitten niitä pystyy vaivihkaa muuttamaan. Meidän 1-vuotiaskin saa minut toisinaan hulluuden partaalle. Kestän vielä ainaisen huudon, öiset valvomiset ja tottelemattomuuden. Itseasiassa Jyrä onkin kyllä todella kiltti ja yleensä tottelee ensimmäisestä ei-käskystä. Joskus ehkä nauraa räkättää vastaukseksi, mutta kun huomaa äidin olevan tosissaan siirtyy kiltisti muihin puuhiin. Mikä sitten ärsyttää Jyrässä eniten?
 
 
 Ainainen ruualla leikkiminen! Tiedän, että pienet nyt vaan tekevät toisinaan niin ja olen onnekas kun meillä tiputellaan sentään vain ruokaa suusta ympäristöön eikä kipata koko lautasta. Kuitenkin tällä väsymyksen asteella 6 kertaa päivässä tapahtuva kuuraaminen alkaa ärsyttämään toden teolla. Tuolin alla meillä sentään onneksi on suojus etten mattopyykillekin vielä joudu.

 Ruokailu on ainut asia jossa kiellot eivät poikaan tehoa. Portaat, kaukosäätimet ja muu kielletty jätetään kiltisti rauhaan, mutta sotkemista poika ei lopeta vaan kiellettäessä nauraa vaan kippurassa ja potkii ruokaa yhä kauemmas. Niin tuo ruuan potkiminen se ehkä kaikkein ärsyttävintä onkin. Hyvin tarttuu ruoka tuoliin kiinni ja likaantuu sukat. Jos otat pojan syöttötuolista pois, on hän syömättä kunnes pääsee sotkemaan uudelleen. Pojan kasvuvauhdilla sekään ei ole järin suositeltava keino. Pakko vaan lohduttautua ajatuksella, että pojalle sentään maistuu ruoka erinomaisesti kunhan saa siinä ohessa vaan tätä sotkuleikkiään harrastaa.

Tuottaako muiden lapset jokapäiväisiä ärsytyksen aiheita?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti