29. elokuuta 2014

Mikä on hyvä lasten patja?

 Lapset nukkuvat yleisesti noin 10-13 tuntia vuorokaudesta. Toiset heräävät aamuisin virkeänä vähemmällä unimäärällä kuin toiset, mutta unen merkitys ja laatu ovat kaikille lapsille yhtä suuria. Huonosti nukuttu yö vaikuttaa mm. lapsen vastustuskykyyn, luovuuteen ja tunne-elämään. Nukkumisen aikana lapsen aivot käsittelevät päivän aikana opittua ja puuhailtua. Huonoilla yöunilla voi olla myös merkitystä lapsen kasvuun sillä kasvuhormonia erittyy eniten yöllä. Lasten nukkumiseen siis kannattaa kiinnittää huomiota myös vuoteen osalta!

 Me sorruttiin viime vuonna menemään helpointa tietä ja ostamaan Pikkutärylle uusi vaahtomuovinen patja ihan Prismasta. Koko ajan olen kuitenkin ollut tuota vaahtomuovista vastaan eikä poikakaan juuri sängyssä viihdy. Uusi ja kunnollinen patja on siis ostettava, mutta mistä ja millainen? Tahtoisin siis ilmavan, tukevan, pehmeän ja hengittävän patjan enkä mitään kemikaaleilla kyllästettyä. Luonnonmateriaalit toki houkuttaisivat, mutta tärkeintä olisi hyvä nukuttavuus.
Asko Alisa 228€ kanta-asiakasetuna
Träumeland- lastenpatja 50€
 
 Pikaisella katselullakin vaihtoehtoja tuntuisi löytyvän, mutta mikä niistä olisi oikeasti hyvä? Millaisia patjoja teiltä löytyy?
 
  Nykyinen patja saa muuten jäädä nurkkiin pyörimään vierasvaraksi tai toiseksi mahdolliseksi tautipatjaksi. Yläkerrasta kun on matkaa alas kuitenkin niin pystyy tarvittaessa majoittamaan sairaan lapsen lähelle.

2 kommenttia:

  1. Mihin patjaan päädyit. Samoja asioita tässä pyörittelen

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä kävi välissä joku eko-patja, jonka merkkiä en nyt valitettavasti muista. Se oli sänkyymme kuitenkin liian kapea ja unikavereiden vähentyessä patja päätyi mökille. Nyt sängyssä on käytössä tuo kotimainen Familonin HipHop ja lapsen mielestä se tuntuu hänellä olleista patjoista parhaimmalle.

      Poista