12. elokuuta 2014

Pikkutäryn koulussa

 Pikkutärykin on aloittanut koulun! Pojan koulussa oppiaineina on mm. kirjoitusta, piirrustusta, laulelua, rakentamista, ulkoilua, ruokailua ja metsäilyä. Päivän puuhat ovat siis muuttuneet oppiaineiksi! Paras kouluaine pojan mielestä on kuitenkin dino-oppi.

 Koulussa täytyy toki olla myös oppikirjoja. Tänä vuonna Pikkutäryn uusiksi oppikirjoiksi tuli vihkonen dino-oppia ja iso kirja eläimistä.
 
 Tutkimusmatkalla: Dinosaurukset on laaja paketti dinosaurustietoutta; historiaa, tietysti isoja ja pieniä dinosauruksia, tietoa elinympäristöistä ja ravinnosta jne. Mahtavana bonuksena myös tarroja sekä juliste. Sopii siis loistavasti oppikirjaksi ja hintakin oli muistaakseni vain noin 5€.
 
 Maailman eläimet äänessä- kirja oli oikea löytö Suomalaisesta kirjakaupasta sillä se maksoi vain 15€. Tämän kirjan avulla voi kuunnella tuttujen metsäneläinten äännähdyksiä tai tehdä vaikka maailmanympärysmatkan eläinten maailmaan. Kirjassa on kuvia, tietoa ja tietysti niitä ääniä 100 eläimestä. Lapsista on hurjan hauska kuunnella ääniä ja leikkiä vaikkapa arvausleikkiä. Oppii kirjan avulla paljon uutta myös aikuinenkin eli tämä on todella hyvä koko perheen opus!
 
 Tykkäävätkö muut lapset leikkiä koulua? Meillä varmaan tänä innostus menee ohi viimeistään siinä vaiheessa kun Pikkutäryllä olisi eskarin aloitus edessä. Kouluaineissa kun ollaan niin pakko vielä kertoa Tellulla olevan sama musiikin kirja kuin vanhemmillaan 1-2 luokalla! Eikä aihetta ikäkriisiin varmaan ole senkään puolesta, että kummilastani opettaa samat opettajat kuin itseäni aikoinaan. Ne opettajat tuntuivat jo silloin niiin vanhoille eli kuinkahan muumio nyt itse olen kummilapsen mielestä?!?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti