13. elokuuta 2014

Imetysvaatteet tarpeen vai ei?

 Olen useamman kerran muiden äitien kanssa jutellessa kuullut kuinka turhia imetysvaatteet ovat. Kaikki eivät toki halua tai pysty pitkään imettämään ja silloin tuskin kannattaa kaappeja täyttääkään imetyspaidoilla. Imetysliivien käytännöllisyyttä tuskin kuitenkaan kukaan imettänyt on kieltänyt vaikkei paidoista ja mekoista välittäisikään. Toki liiveissäkin on hurjasti eroja.

 Itselläni kanta imetyspaitoihin on muuttunut lapsimäärän myötä. Tellun ollessa vauva imetys ei sujunut kuin oppikirjoissa. Ostin ihmisten ilmoille muutaman halvan imetyspaidan, jotka olivat kaikkea muuta kuin käytännöllisiä ja imetyksen loputtua 10kk:n jälkeen paidat saivat hyvin nopeasti kyytiä. Pikkutäryä odottaessani päätin etten stressaa imetyksestä ja imetyksen sujuessa todella hyvin annoin myös paidoille uuden mahdollisuuden. Uusi malli oli kätevämpi, mutta vuoden kuluttua ahkera käyttö kyllä näkyikin. Silloin päätin satsaavani kunnolla imetyspaitoihin jos joskus perheemme vielä saisi uuden jäsenen.

 Nyt imetyksen yhä jatkuessa olen useampaan kertaan ollut onnellinen imetysvaatteiden omistaja. Olen aikaisemmin sortunut ostamaan vain kaikkein halvempia ja todennut nyt kantapään kautta laadun maksavan mutta tuovan imetykseen ja omaan pukeutumiseen mukavuutta. Ehkä hurahdin hieman liikaakin. Nyt olen sentään jo mieleni malttanut uutuuksilta sillä pieni tuskin kovin kauaa enää äidinmaitoa kaipaa. Kokosin kuitenkin muutamaan kollaasiin tämän hetkistä valikoimaa.

 
Boob on ollut nyt tämän imetyksen myötä lempparini. Merkiltä löytyy vaatetta moneen lähtöön niin lyhyttä kuin pitkääkin hihaa. T-paidat ovat olleet eniten käytössä, mutta kylmillä keleillä pitkähihaisillekin on aina tarvetta. Myös merkin mekot ovat mieleeni.
 

Mamalicious on hieman edullisempi, mutta osassa merkin vaatteita on mielestäni ärsyttävämpi imetysluukkukin. Etenkin arkivaatteina näitä on itselläni kuitenkin ollut ja osasta olen tykännyt kovastikin. Verkkokaupasta näyttäisi nyt saavan viimeisen kuvan imetyspakkausta 65 eurolla ja olisiko vaatteille ollut pari eri värivaihtoehtoa.

H&M:n imetysvaatteet ovat edullisia ja parantuneet huomattavasti sitten Tellun imetysaikojen. Vuoden kova kulutus näkyy omista paidoistani kuitenkin jo imetysluukuista.

 2 kpl H&M:n  t-paitoja tai toppeja maksaa 25€, kun taas sillä hinnalla saa yhden Mamaliciouksen. Normaalihinnalla Boobin paitaan pitäisi taas laittaa noin 15€ lisää. Hinnoissa on siis eroja! Halvin ei tietenkään laadullisesti pärjää kalleimmalle, mutta kuitenkin voittaa mielestäni selvästi tavallisilla paidoilla imettämisen.

 Mitä mieltä te olette? Pärjääkö ilman imetysvaatteita hyvin vai onko imetyspaita ehdoton hankinta imettävälle?


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti