17. maaliskuuta 2016

Suojaa herkille silmille

Lasten vielä kehittymässä olevat silmät ovat aikuisia herkemmät auringon uv-säteilylle, koska suurempi osa säteilystä pääsee mykiön läpi silmänpohjaan. Vaikka uv-säteilyn vaikutukset alkavat näkyä vasta keski-iässä, haluan toki suojata lasteni silmiä mahdollisimman pienestä lähtien. Jo hatun lippa tai lieri suojaa silmiä, mutta olen ehdottomasti aurinkolasien kannalla. Tähän aikaan vuodesta aurinkoisina päivinä hankikeleillä aurinkolasit ovat ehdottomat.

 Aurinkolasien pitää olla lapselle kaikin puolin mieluisat, jotta niitä tulee käytettyä. Yhdet mieluisat kai riittäisi, mutta meillä on laseja etenkin neidillä useammat. Täytyyhän nyt joka tilanteeseen sopivat olla :D Yleensä suosin ihan erikoisliikkeiden laseja, vaikka ovat esim. H&M:n laseja huomattavasti kalliimmat, mutta on meillä tytöllä ihan markettiversioitakin. Onhan se kuitenkin parempi suoja kuin ei mitään aina siihen saakka kun linssi pysyy naarmuuntumattomana.
 Tähän asti Onnilla on ollut vain Julboja. Nyt innostuin kuitenkin hankkimaan keltaiset Babiatorsit. Oli aika hitti keltaista rakastavalle :D Tähtilasit olin ajatellut Pikkutärylle, mutta hän rakastuikin yllätys, yllätys punaisiin laseihin. Niinpä nyt mietin pidänkö nämä tähtilasit Onnilla, sillä kesällä vesillä liikkuessa herkälle pojalle polarisoidut voisivat olla mieleen?! Voiko keltaisia laseja pojalta riistää enää poiskaan? Auttakaahan naista ongelman keskellä! Kummat te valitsisitte? Onni itse tykkää kyllä noista tähtilaseistakin ja lasien kuvaaminen olikin tuskaa pojan napatessa jatkuvasti molemmat lasit sovitukseen peilin eteen :D

6 kommenttia:

 1. Kummatkin ovat kyllä tosi kivat! :D Minä liputan värien puolesta tänä kesänä - mutta toisaalta joskus voi olla hyvä, että on neutraalimmatkin lasit jos vaatteet jo itsessään ovat todella värikkäät.. <3 Meillä on lapsilla julbot käytössä merellä ja pitkillä ulkoiluretkillä, mutta arkikäytössä on milloin mitkäkin lasit.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Väriä tässä kyllä synkän talven jälkeen kaipaa, mutta onko tuo keltainen oikea valinta joka tilanteeseen? Toisaalta jos lapsi tykkää niin mitä väliä?! Arkikäytössä kyllä edulliset lasit olis siitä hyviä, ettei niin harmittaisi jos jotain sattuisi käymään :)

   Poista
 2. Meillä on sekä Julbot että Babiatorsit ja molemmat on kyllä tosi hyvät. :)

  VastaaPoista
 3. Ihanat aurinkolasit molemmat! :) A:lla on ollut aina värikkäät Julbot. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meilläkin on ollut monet Julbot, mutta pienimmällä pitää kaikki olla samaa tyyliä kuin isommillakin eikä Julbot olleet hänestä oikeat lasit. Onneksi löytyi muitakin kivoja näinkin pienelle :D

   Poista