6. maaliskuuta 2016

Ruualla saa leikkiä!

 Usein sanotaan, ettei ruualla saa leikkiä. Miksi ihmeessä ei saisi? Mitä väärää ruualla leikkimisellä on jos lapsi syö paremmin esim. ajaessaan kaivinkoneen kauhoja suuhunsa tai rakentaessaan samalla kastikkeelle patoa? Onko parempi sitten ruokahetkien mennessä nipottamiseksi ja lapsen jättäessä ruuan sen vuoksi syömättä? Meillä lähdetään siitä, että ruokapöydässä käyttäydytään ehdottoman nätisti, ruoka ei saa kirjaimellisesti lentää ja peppu pysyy penkillä. Muutoin pääasia on ruuan katoaminen suuhun. Joskus meillä voidaan kannustaa lapsia jopa leikkimään ruualla tekemällä hassuja annoksia.

 Tänään meillä taas leikittiin ruualla ihan ohjatusti. Onnille nousi kuumetta eikä viimeisen lomapäivän retki onnistunut. Päivän piristykseksi leikittiin piipittävää rusinaa.
 Piipittävässä rusinassa levitetään pöydälle rusinoita. Yksi leikkijä menee toiseen huoneeseen sillä välin, kun muut päättävät mikä rusina piipittää. Päätettyään piipittävän rusinan toiseen huoneeseen mennyt leikkijä kutsutaan takaisin.
 Huoneeseen takaisin tullut leikkijä saa alkaa yksitellen syömään rusinoita. Leikkijän tarttuessa piipittävään rusinaan muut alkavat piipittää. Tuon rusinan voi vielä syödä, mutta sitten vaihdetaan osia. Voittaja on se, jolle jäljelle jää viimeinen rusina. Toki tätä leikkiä voi harrastaa myös esim. tuoreilla marjoillakin.

 Kuulostaako meidän ruualla leikkiminen kauhistuttavalle? Mitä mieltä te olette, saako ruualla leikkiä?

4 kommenttia:

 1. Hihii,kyllä mun mielestä saa ruualla leikkiä , ei oo niin vakavaa :D
  Ja tuo oli jotenkin ihanan hellyyttävä leikki tuo piipittävä rusina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo on kyllä ainakin meidän lasten mielestä huippuhauska leikki :D Saa takuuvarmasti pienet rusinasuut nauramaan :)

   Poista
 2. Olen myös samalla tavalla miettinyt, että miksi ruualla ei saisi leikkiä?! Meillä ollaan maalattu hedelmäsoseilla ja muutenkin tehty esimerkiksi hassuja naamoja voileipiin jne.. :) Ihana leikki, tästä en ollut kuullut aiemmin - hauska!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuo maalaaminenkin on kivaa! Meillä ainakin leikin kautta ruokaan tutustuminen on laajentanut poikien ilmeisesti oireilujensa karsimaa ruokavaliota hurjasti. Miksi ihmeessä tapella maistamisen kanssa, kun sen voi tehdä lapsen huomaamattakin?

   Poista