26. maaliskuuta 2016

Kymmenen pennin nallekarkit

 Jo lapsuudestani asti lauantai on merkinnyt karkkipäivää. Känkkäränkkä-koppa, Pätkis tai Lauantai-pussi olivat ihan kivoja, mutta voiton kaikista herkuista vei kuitenkin kymmenen pennin nallekarkit sekä muut irtonamit.

 Isovanhemmilla hoidossa ollessani pääsin aina kioskille herkkuja valitsemaan. Käsissäni oli vanha nahkainen pussi, jossa oli "palkkani". Muistan vieläkin sen huumaavan tuoksun, joka leijaili nenääni kioskin luukun, josta juuri ja juuri näin sisään, avautuessa ja sen lempeästi hymyilevän kioskin vanhan pitäjän, joka aina laittoi hieman ylimääräistäkin lusikalla pussiin. Muistan sen onnen mikä markan tai kahden karkkipussista tuli. Voi kuinka ne karkit olivatkin hyviä!
 Lapsuudestani asti olen rakastanut siis irtokarkkeja. Mistään, ei edes karkkikaupasta, ostaessa karkit eivät kuitenkaan ole maistuneet ja tuoksuneet niin mahtaville kuin tuosta kioskista ostettuna. Tuntuu kuin se tuoksu jo itsessään olisi täyttänyt karkin himoa sillä annoskoot ovat vaivihkaa kasvaneet.

 Tänään lapset valitsivat itselleen karkkipäivän herkuiksi kuivahedelmiä, mutta itse suuntasin tapojeni orjana irtokarkkien luokse. Toisinaan lapset seuraavat perässä ja he laittavat paperisiin pusseihinsa onnellisina muutaman nallekarkin ja isommat jokusen muunkin sortin. Saunan jälkeen nuo itse valitsemat herkut ylpeinä haetaan keittiöstä ja voi kuinka hyviltä ne maistuvatkaan. Vaikka maailma muuttuu, niin jotain pysyvää sentään on; ne nallekarkit ja karkkipäivä nyt ainakin.

 Loppuun lauantai-illan kevennykseksi saatte nähdä millaisia olivat 98% kuvista.
Ai miten niin meillä asuu joku linssilude, joka nauraa räkättäen tulee väliin huutaen "mä nään sun siiilmäään"  :D Hauskaa iltaa kaikille♥

6 kommenttia:

 1. Mäkin niin muistan sen kun pääsi ostamaan kiskalta sillä muutamalla markalla karkkiä. Kuinka kiva niitä oli valita ja tosiaan se tuoksu kun kioskin luukku avattiin. :) Ihania muistoja.
  Oikein mukavaa pääsiäistä sinne.♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se tuoksu oli mun mielestä ehkä parasta noissa kioskireissuissa! Toki, ei ne karkitkaan pahoja ollut :D Harmi, ettei tuollaisia luukkuja enää juurikaan ole, mutta onneksi on edes ne muistot :) Ihanaa pääsiäistä teillekin♥

   Poista
 2. Hih, ihana linssilude sielä :D <3 Ja irttikset kiskalta ostettuna oli ihan parasta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos❤️ On tuo linssilude kyllä ihana, vaikka joskus koetteleekin hermoja :D

   Poista
 3. Hihii... :) kuulostaa tutulta! Mekin saimme pienenä siskojeni kanssa ostaa karkkipäivän namit kioskista. Siellä tilattiin luukun toiselta puolelta merkkareita ja nallekarkkeja aböut 10 penniä kappale.. Ihania muistoja! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No on♥ Ja merkkarit oli kyllä mahtavan hyviä!

   Poista