9. maaliskuuta 2016

Pääsiäsaskartelut aloitettu

 Aika juoksee nykyään niin hurjaa vauhtia, etten meinaa pysyä perässä. Tai sitten on vaan liikaa tekemistä tai hidasta tajuamista :D Lomalla havahduin kuitenkin, että pääsiäinenhän on jo ihan kohta enkä ole vielä edes askarteluja suunnitellut. Tottahan toki sitä pitäisi ainakin Onnin kanssa jotakin koristetta taas itsekin tehdä, mutta näiden askartelujen kanssa pää on lyönyt viime aikoina usein tyhjää.

 Meidän lapset rakastavat pupuja ja se onkin meidän vakioaiheemme pääsiäisaskarteluissa. Esim. viime vuonna Tellu teki helmipupun, jonka löydät täältä. Pupuilla aloitettiin tänäkin vuonna. Piti keksiä jotain helppoa ja vähän materiaaleja kuluttavaa. Sellaista, jota kaikki kolme lasta tekisi mielellään. Sitten muistin kuinka haikeaa lapsista oli keittiön joulukorttinauhan poistaminen. Idea oli syntynyt! Me tehtiin tilalle pupunauha :D
 Oikeastaan lapset innostuivat tästä niin, ettei nauhaa voi ripustaa suunnitellulle paikalle. Kaikki ihanat puputhan pitää saada esille ja nyt pitäisi keksiä tarpeeksi iso paikka. Ehkä seuraavaksi teemme sitten töpöhäntiä keittiöön? Joka tapauksessa tämä nauhahan on todella helppo tehdä ja vaatii värikynien lisäksi vain valkoista kartonkia, nauhaa ja rei'ittimen.
  Täll viikolla taidamme vielä tehdä lasten kanssa muutaman pääsiäiskortin, mutta itselläni muhii omille ja kummilapsille mielessä eräs omakin projekti. Katsotaan saisinko käytyä ajoissa kangaskaupassa ja toimiiko idean toteutus :D Jotain pehmeää on siis mielessä ;)

6 kommenttia:

 1. Hauska idea! Me tehtiin kans samalla idealla "pääsiäismuna-nauhaviiri" ja laitettiin se meidän ruokapöydän viereen roikkumaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä idealla saa kyllä hurjasti erilaisia nauhaviirejä :) Lasten juhliinkin on helppo tehdä teemaan sopivia :)

   Poista
 2. Ihana :) harmi kun meillä ei pojat tykkää askarrella :/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kaikki ei tosiaan askarteluista innostu, mutta onneksi on paljon muitakin kivoja puuhia! Tai voihan sitä askarrella ilman lapsiakin :)

   Poista
 3. Joo totta,tarvitsee munkin tehdä vm-06- & -12- pääsiäiskoristeita kotona ettei vain ole vaan ne koulu ja päiväkodin vaikka nekin aivan ihania ja kovalla työllä tehtyjä.Askartelutuokiot kivoja ja kun räpsäsee kuvan niin kiva muistella myöhemminkin��

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä nämä askartelut usein jemmataan, vaikka eihän siinä paljon järkeä ole kaappeja täytellä:) Rakkaimmat säilötään kuitenkin paremmin ja osa muista sitten karsitaan sitä mukaa pois kun alkavat olla parhaat hetkensä nähneet.

   Poista