21. maaliskuuta 2016

Pikkupupusen helppo ja edullinen asu

 Viitseliäs äiti ostaisi palan fleeceä ja ompelisi siitä naamiaisasun. Haalarimallista saa helposti muokattua vaikka kuinka kivan asun, jossa lähes vain mielikuvitus on rajana! Mutta minäpä en ole tällä hetkellä se viitseliäs äiti, vaan tykkään mennä vieläkin helpompaa reittiä. Niinpä Onnin virpomisasu syntyi edullisesti ja hurjan nopeasti!
 Idea lähti ollessamme Tokmannilla ostamassa virpomisvitsoihin koristeita. Poistorekissä oli valkoinen pörröhuppari, johon taaksepäin katsonut Pikkutäry törmäsi huudahtaen; "Yhtä pehmeä kuin pupu!". Toden totta! Tuosta hupparistahan sai helposti Onnille pupuasun.
 Onnin pupuasuun tuli siis liian suuri 5€:n valkoinen pörröhuppari, jämäpala tekoturkista? ja tietysti valkoisesta langasta pompom. Hetken kaupassa mietin olisiko isommilta jäänyt jotain valkoista, mistä olisi puvun voinut tehdä ja vastaavasti jemmojen lisäksi tähän käy muukin huppari tai vielä paremmin haalari ;)

  Tekoturkiksesta ompelin nopeasti koneella pienet korvat, jotka ompelin käsin pukuun kiinni samalla kuin töpöhännäksi pompomin. Korvat saa halutessa pystyyn laittamalla korvia ommellessa pienet tuet rautalangasta tms.  Jos Onni olisi ollut tyttö, olisin ehdottomasti tehnyt myös rusetit korviin! Nyt jäi rusetit kiinnittämättä, että pukua joku käyttäisikin :D Helppoa ja nopeaa, eikös?! Koska ylisuuren hupparin hihoja pystyi huomaamattomasti kääntämään, menee tämä asu pitkään :)
 Laitetaan tähän samaan nippuun vielä Pikkutäryn velhon hattu. Hän ei siis eilen kelpuuttanut siskon vanhaa noidan hattua rusetin takia. Onnekseni löysin mustan huoparullan, johon piirsin ympyrän hatun liereksi. Juuri ja juuri palasesta sai vielä sopivan kokoisen kartion, jonka nopeasti hurautin ompelukoneella kiinni. Ei paljon aikaa mennyt tämänkään hatun tekemiseen ja se on ollut kovassa käytössä valmistumisensa jälkeen :) Hattuahan voi sitten koristella mieleisekseen, mutta meillä pitää kuulemma olla vaan ihan perusmusta :)

 Lystikästä alkanutta viikkoa♥

4 kommenttia:

 1. Ihanat nää sinun tekemät asut! <3 Minä olen kerran keskellä yötä ruvennut värkäämään jotain hiiriasua päiväkodin naamiaisiin.. Silmät ristissä ompelin johonkin kahteen asti yöllä. hahaa.. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Meillä on ihan perinteistä, että asua tehdään edeltävänä yönä tai juuri ennen lähtöä. Lapsien mieli kun muuttuu juuri siinä pisteessä, kun alkaa olemaan liian myöhäistä ja itse yrittää välttää viimeiseen asti sitä lähdön hetkellä väärän puvun aiheuttamaa itkupotkuraivaria. Onneksi pienemmällä alkaa olemaan jo aika hyvin varaa valita isompienkin vanhoista ja itse oppii keksimään keinot selviytyä helpolla :D

   Poista
 2. Siis wau! Tuo pupu on niin suloinen ♡~

  pst, mun blogissa on sulle haaste ♥

  Ihanaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Tuo pupu oli kyllä kaikin puolin hurjan ihana ja suloinen onnellisena virpomisasussaan :)

   Kiitos haasteesta! Täytyykin käydä heti kurkkimassa :D

   Poista