3. maaliskuuta 2016

Päiväretki ja iltanuotio

  Hyvin usein lomien aikaan pidemmät reissut eivät meillä miehen työn vuoksi onnistu. Hyvin harvoin pystyy varmuudella ennakkoon sanomaan miten mies pääsee töistään irtaantumaan ja moni paikkahan on lomasesonkeina varattu ajoissa täyteen. Tämä ei meitä kuitenkaan haittaa, sillä voihan lomalla tehdä tilanteen mukaan päiväreissuja kotoa käsin!

 Päiväreissuilla ei tietenkään pysty valitsemaan kohdetta Suomen toiselta puolelta tai ainakaan se ei ole mitenkään järkevää. Silti olemme käyneet reissuilla mm. Helsingissä, Tampereella, Jyväskylässä sekä Mikkelissä. Kesällä kohteita tuntuu olevan hurjasti, mutta onhan talvisinkin mielenkiintoisia museoita yms.
Tällä kertaa teimme retken Kotkaan ja mietimme Maretariumin ja Merikeskus Vellamon välillä. Vellamoon oli meidän perheeltä huomattavasti halvemmat pääsyliput, joten menimme riskillä sinne. Te valitettavasti joudutte tyytymään kännykän kuviin, sillä jollain oli kamerasta taas akku loppu.
Kulkuneuvoja rakastavalle Onnille Vellamosta löytyi autoja, laivoja ja lentokoneita. Pikkutäry taas oli haltioissaan vanhoista tykeistä. Jännitimme suuresti miten pojat jaksaisivat näyttelyyn keskittyä tai ylipäätään kuinka Onni jaksaisi ilman rattaita päikkäriaikaan matkustusajoituksen mentyä pieleen. Turhaan jännitimme!
Vellamosta löytyi monesta kohtaa lapsille touhunurkkauksia, joissa pojat saivat levähtää leikin parissa. Myös laivakoira Vellun tassunjälkien seuraaminen tehtävärastilta toiselle oli lapsista ihan huippukivaa.
 Kävimme myös testaamassa Ravintola Laakongin seisovan pöydän. Pojille ruoka ei oikein maistunut ja valmiiksi annosteltua jälkiruokaa oli heidän mielestään aivan liian pieni nokare. Me muut taas tykästyimme kolmen yrtin kanaan ja loheen wasabikastikkeessa.
Täydelliseen talviseen retkipäivään kuuluu meidän lasten mielestä myös makkaran paistoa. Iltapalaksi meillä palkittiinkin lapset hienosti sujuneesta reissusta makkaralla ja tietysti nuotiolla itse paistettuna :) Refluksilapselle vaan makkara ei oikein ole hyvä iltapala. Viime yö valvottiin ja iltapäivästä asti olen taas vaihteeksi taistellut migreenin kanssa. Muistoja mukavasta päivästä nämä eivät kuitenkaan pilaa :)

  Onko muilla tapana tehdä tällaisia päivän retkiä?

10 kommenttia:

 1. Oi miten kivalta tämä teidän päiväretki kuulostaa <3<3 Ja makkaranpaistoa nuotiolla on kyllä ihan huippua :) Me rakastetaan myös päiväretkiä ja olemme tehneet niitä tosi paljon. Fiskars, Tampere, Lahti, Naantali, Turku, Porvoo, Hämeenlinna näin muutamana esimerkkinä.. Porvooseen haluaisin lähteä taas! Edellisestä kerrasta on liian pitkä aika. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Porvoo on kyllä ihana! Sinne mäkin voisin lähteä, vaikka heti :D Meidän oli tarkoitus viime kesänä lähteä merirosvoristeilylle Hämeenlinnasta, mutta lähtöpäivät ei sitten sopineetkaan miehen aikataulujen kanssa. Katsotaan josko tulevana kesänä olisi samanlaista ja päästäisiin :)

   Poista
 2. Teillä taatusti ollut ihana reissu, päiväreissut ovat parhautta <3
  Näyttää todella mielenkiintoiselta kohteelta tuo Vellamo.

  Me tehdään paljon päiväreissuja, ne on helppoja ja edullisia toteuttaa lapsien kanssa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla Vellamossa on kyllä sekä lapsille että aikuisille nähtävää :) Koululainenkin ime hirveästi tietoa itseensä, vaikka pojat tosiaan menikin enemmän leikin mukana.

   Poista
 3. Kuulostaa mukavalta retkipäivältä! :) Kyllä silloin tällöin tulee itselläkin tällaisia tehtyä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä hauskaa ja lapset eivät ole nyt retken jälkeen muusta puhuneetkaan. Varsin onnistunut retki siis :D

   Poista
 4. Käydään silloin tällöin juurikin extempore perheen kanssa ajelemassa n. 150km säteellä reissussa. Mutta ei tule enää niin extempore lähdettyä esim. Jyväskylään vaikka ei sinnekään kauaa ajaisi - laiskuus :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jyväskylä on juuri siinä ja siinä viitsiikö täältä päiväkseltään lähteä. Kotimatka menee tietysti mukavasti kun väsyttää lapset paikan päällä ja ehkä kiertää vielä Pandan tehtaanmyymälän kautta :D Mutta onhan Suomesta paljon kivoja paikkoja ihan siedettävien välimatkojenkin päässä :)

   Poista
 5. Voi että, kuulostaa kivalta päivältä! Me tehdään tosi vähän päiväretkiä ja jos tehdään, niin nekin suuntautuvat mummolaan. Mä tykkäisin retkistä, mutta ainakin vielä yksin tyttöjen kanssa meneminen tuntuu ajatuksena vähän työläältä - ehkä ihan hippunen tarvitaan lisää ikää tai retki-intoa miehelle. :D Vaikka toisaalta, ehkä pitäisi kokeilla seikkailua kolmestaan lasten kanssa - saatan olla turhan ennakkoluuloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla ei kyllä seikkailumieli ilman miestä riittäisi vielä museoon tms. Yhden aikuisen huomio pitää olla koko ajan kuitenkin Onnissa sillä hänhän olisi kokeilemassa kaikkea heti kun silmä välttää. Johonkin kohteeseen, jossa lapset voivat olla vapaammin voisin kyllä lähteä ihan yksin lastenkin kanssa :)

   Poista