3. joulukuuta 2016

Se on minun kuvani!

 Olen pitänyt melko tiukkaa linjaa siitä, millaisia kuvia lapsistani täällä blogissa julkaisen. Ei siitä loppujen lopuksi ole niin kovin kauaa, kun en tahtonut julkaista laisinkaan kuvia, joissa lapsista näkyisi kasvojen piirteitä. En tehnyt tätä siksi, että jotenkin häpeisin lapsiani tai itseäni. Sydämenihän pakastuu onnesta lapsiani katsellessa! Enkä myöskään sen pelossa, että joku tuttu meidät tunnistaisi. Pidin tiukkaa linjaa vain suojellakseni lapsiani ja heidän yksityisyyttään.
 Suojelemalla lapsiani valitsemallani kuvalinjalla toki jonkun mielestä blogini voi olla hyvinkin tylsä tai etäinen. Myönnän myös, etteikö mieleni olisi niin monen monta kertaa tehnyt jakaa kanssanne mielestäni huippukuvia. Instagramin (@kotiaidinelamaa) myötä huomasinkin hiljalleen laskeneeni linjaani, vaikka edelleen kokonaiset lasten nassut ovatkin poissa pysytelleet. Nyt kuitenkin monista kuvista on lasten piirteitä selvästi näkynyt.

 Eilen Instagramissa sitten tapahtuikin jotain, mitä olin jollakin tasolla aina pelännyt. Onneksi tämä ei tällä kertaa koskenut sentään lapsiani vaan kyse oli aamulla lataamastani talvisesta kuvasta. Huomasin vahingossa jossain vaiheessa iltaa, että eräs kuvastani tykännyt oli ladannut tuon kuvan omaksi profiilikuvakseen! Huudahdin jopa ääneen ruman sanan kanssa, että se oli minun kuvani. Rauhoituttuani laitoin mahdollisimman diplomaattisesti viestin, jossa kerroin ettei kuvaani saisi käyttää ilman lupaani. Sain vastauksen yhdellä sanalla ja vielä tätä kirjoittaessanikin kuvani on hänen profiilikuvanaan. Ilmiannoin toki tilin Instagramille, mutta liekö he mitään asian eteen tekevät?
 Ymmärrän kyllä täysin, että etenkin Instagramissa kuvia jaellaan. Oman kuvan jakaminen tuo yleensä jopa hymyn huulille, kunhan siihen on lupa tai kuvan alkuperäinen julkaisija selvästi mainittuna. Ymmärrän myös, että blogiin ladatut kuvat voi periaatteessa löytyä ties mistä. Kaikki eivät toimi samoilla säännöillä.

 Viime yönä meinasin poistaa luuristani koko Instagramin. Minua kiukutti ja suretti suunnattomasti, enkä halunnut jakaa muiden kanssa enää yhtään kuvaa. En ainakaan lapsistani. Mietin myös mitä ihmettä teen jatkossa blogini kanssa?! Jatkanko samalla linjalla vai palaisinko takaisin entistä tiukemmalle linjalle? Missään nimessä en kuitenkaan halua alkaa peittelemään lasten kasvoja millään ylimääräisillä kuvilla tms. saati sitten merkkailemaan jokaista kuvaani. Etenkään, kun koneeltani puuttuu yhä se kuvankäsittelyohjelma.
 Miksi ihmeessä tämän jaoin kanssanne? Ihan vaan muistutuksena, että näinkin voi käydä. Koskaan ei tiedä mistä oman kuvansa voi löytääkään.

4 kommenttia:

 1. Toi on muuten erittäin kurja tilanne! Hitto, kun otti päähän löytää oma kuva toisen tililtä. Se oli vissiin vielä joku yhden naisen yritys, joka myi kyseistä tuotetta. Homma olis ollu ihan ok, jos olisi maininnut Insta-tilini siinä yhteydessä, mutta nyt se oli mielestäni törkeyden huippu!
  Löysin blogisi Oranssia-blogin kautta ja jään seurailemaan joulukalenteria. Käyhän vastavierailulla Ruusumäessä, sielläkin avataan luukku joka päivä. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mua kiuhuttaa vieläkin, sillä siellä se kuvani keikkuu tuon toisen profiilikuvana vieläkin!

   Mukavaa, että löysit ja toivottavasti viihdyt♥ Käyn ehdottomasti vastavierailulla heti, kun ehdin :)

   Poista
 2. Kääk! Inhottava temppu! Onko tilanne vieläkään ratkennut?

  Mä oonkin kiinnittänyt huomiota, että sulla on näkynyt enemmän kasvoja lapsista ja mun on pakko sanoa, että oon tykännyt niistä kuvista. :D Suloiset lapset sulla ja musta on ihana nähdä lapset kokonaisina! Melkein tekisi mieli lipsua omistakin periaatteista, mutta mies on tiukempi tässä asiassa, joten mennään kasvottomalla linjalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tilanne ei ota ratketakseen millään! Siellä se minun kuvani yhä roikkuu tämän toisen profiilikuvana ja viimeisin vastaus henkilöltä oli Bye eli ilmeisesti hänellä ei ole mitään aikomustakaan kuvaansa muuttaa :(

   Ja kiitos♥ Minustakin tämä nykytyyli on ollut paljon mukavampi ja toki myös hieman helpompi, mutta yhä vieläkin mietin pitäisikö tapahtuneen jälkeen palata siihen vanhaan tiukempaan linjaan. Eräs yö olin jopa vihainen itselleni, kun olin mennyt lipsumaan, mutta eihän tässä sentään lapsille vahinkoa ole käynyt :)

   Poista