13. joulukuuta 2016

Lucia-neito

 Tänään vietetään Lucian päivää ja isommat lapset pääsevätkin katsomaan Lucia-kulkuetta. Viime vuonna tein lapsille oman Lucia-kruunun, mutta tänä vuonna meillä on Onnin ilona hieman hiljaisempi Lucia.
 Oikeastaan lapset tekivät enkeleitä, mutta samalla laillahan tämä Luciakin syntyi ilman siipiä. Vielä ehdit tehdä oman Luciankin, sillä tämä on taas kerran helppo ja nopea tehdä.
Pieni enkeli/Lucia syntyy helposti kiertämällä valkoista lankaa tulitikkuaskin ympärille; ensin leveyssuunnassa reilu 10 kertaa. Keritty lankavyyhti solmitaan pienillä lankapätkillä käsiksi. Sitten kieputetaan askin ympärille pituussuunnassa noin 20 kertaa. Kädet pujotetaan varovasti vyyhdin väliin ja solmitaan tiukasti langalla. Mekon helma leikataan auki ja pääksi liimataan helmi ja selkään siivet. Nämä lasten versiot on kieputettu noin 6cm:n ja noin 10cm pitkiin pahvinpalasiin.
 Hyvää Lucian päivää♥

2 kommenttia:

  1. Teillä on kyllä niin ihanat askartelut aina! <3 Minä nauroin muuten tänään kun kuulin, että meidän lasten perhepäivähoitajan luona tyttö oli halunnut tehdä kaljun enkelin. Hän ei ymmärtänyt miksi enkeleillä aina pitäisi olla tukka.. LOL! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Meillä asuu täällä onneksi eräs neiti, joka on kova ideoimaan. Niiden ideoiden pohjalta on sitten helpompi miettiä itse toteutusta :) Ja kiitos päivän nauruista! Lapset on niin ihania ajatuksineen♥

      Poista