11. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän retki

 Yhteistyössä ArkiDesign

 Tämän päivän kalenteriluukku aukeaakin vasta illalla, joten kannattaa tulla katsomaan mitä kivaa on luvassa ;) Kalenteritouhujen välissä on mukava kirjoitella muutakin. Muistaakohan joku omasta lapsuudestaan joulun alla jaettuja paperisia joulupusseja? Siis sellaisia, jotka sisälsivät esim. hedelmän, piparin, karkin tms.? Halusin omille lapsilleni saada vastaavan kokemuksen, joten päätin suunnitella itsenäisyyspäiväksi retken metsään. Pussi muuttui lopulta kassiksi, jonka jokainen lapsi sai koristella omanlaisekseen.
 Näihin joulukasseihin piilotin matkaan hieman evästä; omenan, rusinakopan ja kaksi piparia. Itselleni pakkasin reppuun juomista ja tukevampaa retkievästä tarpeineen. Ilma oli ihanan aurinkoinen, mutta reilu 10 astetta pakkasta ja pieni viima saivat melkein vilukissan perumaan suunnitelmansa. Lopulta lähdettiin kuitenkin matkaan ja eihän metsän siimeksessä niin tuuli käynyt!

 Usein metsässä lapset leikkivät keskenään, valloittavat kiviä jne. Niin tehtiin nytkin, vaikka päämääränä olikin laavu. Onnin väsyessä oli hyvä levittää talja maahan ja levätä hetki sekä nauttia tietysti eväistä.
Retkijuomiset me olimmekin saaneet maisteltavaksi ArkiDesignilta, mutta palataan näihin juomiin myöhemmin. Koska halusin välttää taistelut kenen mikäkin juomapullo on, askartelimme pulloihin merkit, jotka sai tarvittaessa myös helposti pois. Näin pullot eivät menneet korissa sekaisin, mutta juominen paksujen hanskojenkin kanssa onnistui varmasti.

 Auringon jo laskiessa pääsimme vihdoin laavulle. Nuotion lämpö ja makkara kyllä jo maistuivatkin, vaikka itselläni pitikin kiirettä ollessani liikkeellä yksin lasten kanssa :D Monta tuntia juoksemista ja telmimistä metsässä vei lapsiltakin kyllä hyvin energiat pois. Tosin jälkikäteen etenkin Onnin väsymyksen ja harvinaiset retkikiukun syyksi paljastuikin illalla nousut kuume.
 Tuolla laavulla auringon laskiessa kyllä mieli lepäsi! Kuinka kaunis ja talvinen luonto voikaan olla, vaikka lunta ei ihan tuhottomasti ollutkaan! Sen verran vähän seikkailumieltä kyllä omistin, ettei hämärässä lähdetty kotiin kävellen. Eihän sitä tiedä mihin petoihin olisimme törmänneet :D Lämmin autokyyti jäätyneille sormilleni tuntuikin aika mahtavalle kotimatkalle.
 Kuten aikaisemmin lupasin, kerron teille nyt hieman uusista kotimaisista Röllijuomista, joita saimme retkellemme maisteltavaksi. Itse olin lapsena kova Rölli-fani ja meillä lapset tykkäävätkin kovasti vanhasta Rölli-pelistäni. Vanha Röllifani kyllä huomaa kauppojen hyllyiltä tällaiset uutuudet eli meillä oli siis ennestäänkin jo hieman kokemuksia Rölli-juomista.
 Uusista Rölli-limuista löytyy kolme eri makua. Pikkutäry rakastaa colaa ja hän tahtoikin maistaa Rölli-colaa. Näissä Rölli-limuissa on 30 prosenttia vähemmän sokeria, mutta pojan mielestä tämä oli todella hyvää. Äiti kiittää siis hieman terveellisemmästä vaihtoehdosta!

Onni kärsii refluksista eikä oikein ole edes limuista tykännyt. Pahentavathan ne hänen oloaan. Rölli juomista olisikin löytynyt kaksi täysmehua sisältävää pillimehuvaihtoehtoa; vadelma tai päärynä. Poika tahtoi kuitenkin muiden tavoin limupullon ja valitsi maukseen Röllimetsän marjat. Muiden Rölli-limujen tapaan tämäkin oli väri-ja lisäaineeton ja matalahiilihappoisena sopikin Onnille paremmin kuin normaalit limut. Oikeastaan yllätyin kuinka vähän pojan refluksioireet tästä limusta paheni! Limun juonnin jälkeistä tuttua korinaa, megaröyhtäyksiä ja ylösvirtausta ei lainkaan samassa mittakaavassa ollut.
 Mies maistoi Röllikylän päärynää ja joi salaa olemmat pullot :D Meidän perhe siis suosittelee näitä uusia Rölli-juomia! Kannattaa myös käydä tutustumassa osoitteessa www.röllimetsä.fi, josta löytyy askartelutehtäviä, Rölli-videoita ja muuta mukavaa puuhaa. 

2 kommenttia:

  1. Ihana retki teillä on olllut <3 Meilläkin tehtiin tänään retki metsään, mutta seurasaaren joulupolulle ja päädyimme lopulta ystäväperheen kanssa siellä grillaamaan makkaraa suurien nuotioiden äärelle. Muistui taas mieleen miten paljon paremmalta kaikki ruoka maistuu ulkona! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli kyllä ihanaa, vaikka miestä harmittikin, ettei päässyt mukaan kuin vasta autokyytiin. Täytyy ehdottomasti ottaa joskus sama reissu uudelleen ihan koko perheen voimin :) Ulkona kyllä kaikki maistuu niin paljon paremmalle! Ihan peruskahvikin on ihan erimakuista ulkona :D

      Poista