16. joulukuuta 2016

16. luukku

 Enää alle 10 yötä jouluaattoon! Tuntuuko, että kaikki on vielä tekemättä ja stressitaso nousee? Kaiken tekemättömän keskellä pitäisi vielä ehtiä joulujuhliin, tapaamaan ystäviä ja ties mitä muuta. Nouseeko hiki jo pelkästä ajatuksesta?
 Voin ainakin itse myöntää, että tässä vaiheessa kuuta menoa on kenties liikaakin. Jo kolmen lapsen joulujuhlat sun muut täyttävät kalenteria ihan kivasti. Olen kuitenkin päättänyt, etten stressittömänä jouluna erehdy stressaamaan vaan keskityn viimeisinäkin päivinä ennemmin niihin mukaviin asioihin. Pidän myös lupaukseni lapsille eli teemme joka päivä jotain jouluista. Oli se sitten muutama hassu ja nopea joulukortti päivässä, joulusatu, askartelu tai mikä tahansa.
 Yksi nopea jouluinen puuha on lasten itse sepittämä joulusatu. Oikein kiireinenhän voi sadun tallentaa vaikka kesken siirtymisen nauhoittamalla, mutta uskoisin jokaisella olevan hetki aikaa kuunnella lastaan. Eräänä kiireisenä päivänä itsekin pyysin lapsia kertomaan jouluisen sadun ja tällaisen sain.

 Pupun joulutoive

 Olipa kerran joulupupu. Joulun aikaan, kun se söi riisipuuroa, se puraisi jotain kovaa. Se oli manteli! Nyt hän saisi toivoa jotain! Pupu toivoi, että se pääsisi joulupukille töihin. Tontuksi! Se odotti ja odotti, mutta joulupukkia ei vaan kuulunut. Niinpä se päätti itse lähteä Korvatunturille.

 Kun pupu saapui Lappiin, se näki poron. Se oli joulupukin! Pupu tiesi sen, koska sillä oli kulkunen kaulassa. "Anteeksi herra poro" se sanoi. "Mutta veisitkö minut Korvatunturille?" se vielä kysyi. "Hei nimeni on Suivakka" Poro sanoi. "Totta kai vien sinut Korvatunturille!" Se vielä lisäsi.

 Korvatunturilla pukki tuli heitä vastaan. Hän otti mieluusti pupun tontuksi.

Poppu

 Satumaista joulunaikaa♥

2 kommenttia:

  1. Tuo on ihana juttu, että jaksat tehdä jotain jouluista lasten kanssa joka päivä! <3 Minäkin tahtoisin.. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En mä varmaan jaksaisikaan, jos töissä olisin! Nytkin mennään hyvin usein helpoimman kautta, mutta pienikin jouluinen puuhastelu auttaa meidän lapsia jännityksen ja ajankulun kanssa sekä tekee lapsistakin ihania jouluhöperöitä :D

      Poista