6. joulukuuta 2016

Itsenäisyyspäivän pöytäkoriste

 Omassa lapsuudessani joulu alkoi itsenäisyyspäivästä, ainakin mummolassa. Kuinka tärkeä juhla se isoisälleni olikaan ja voi sitä itsenäisyyspäiväaaton tohinan määrää! Rakastin olla tuossa kaikessa mukana. Rakastin koristella kuusta, jota omaan kotiin ei meinannut saada edes aatoksi. Rakastin isoisäni laittamaa juhlaruokaa, sekametelisoppaa ja suklaarasioita. Täytyihän sellainen juhlapäivänä tyhjentää, että saisin taas oman kirjoituskoneen. Olihan edellisen joulun rasiat hajonneet jo aikoja sitten :)

 Nykyään isoisäni varmaan kääntyisi haudassaan, jos tietäisi kuinka aikaisin meillä jouluvalmisteluja jo tehdään :D Itsenäisyyspäivä on silti meille tärkeä osa jouluun valmistautumisessa, vaikka ainoat siirtyneet perinteet omasta lapsuudesta onkin aika pitkälti vain suklaa sekä kaksi kynttilää. Silti joka vuosi me lasten kanssa myös keskustelemme, muistelemme ja tietysti askartelemme.
 Tämän vuoden askartelu jatkaakin meidän helppoa linjaa. Kananmunakotelosta leikattiin tuki puutikkuna toimivalle lipputangolle. Molemmat liimattiin Onnin kanssa tuollaiseen alustaan kiinni parin valmiin kuusen kanssa. Pikkutäry teki itse lipun ja liimasi sen paikoilleen. Maahan olisimme halunneet valkoista hiletta lumeksi, mutta eihän meillä sitä ollut eikä kaupastakaan löytynyt. Tällä mennään siis :)

 Ihanaa Itsenäisyyspäivää♥

2 kommenttia:

  1. Hyvää itsenäisyyspäivää teidän porukalle! Nauttikaa juhlapyhästä ja toistenne seurasta <3<3<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos♥ Rauhaisaa itsenäisyyspäivää teidänkin perheellenne♥

      Poista