27. joulukuuta 2016

Hei hei joulu!

 Pian on aika pistää tämä vuosi pakettiin ja suunnata katseet kohti seuraavaa. Ennen sitä on kuitenkin aika hyvästellä joulu. Meidän joulusta tulikin ihana ja rento. Joululoma blogista oli niin tehokas, ettei kamerasta oikeastaan sopivia kuvia edes löytynyt. Jouduttekin lähinnä tyytymään pieneen sanalliseen sepostukseen.
  Joulun juhlintaan tänä vuonna tosiaan vaikutti influenssa, mutta menon rauhoittuminenhan oli vain hyvä asia. Aattona meille uskaltautui muutama vieras ja joulupukki, joka oli järkyttävän huono roolissaan, toi hurjan kasan lahjoja. Pahimmillaan meidän olohuoneen lattiaakaan ei näkynyt lasten tuskastellessa lahjavuoriensa kanssa! Suuresta vuoresta huolimatta vältyttiin lähes kokonaan turhalta krääsältä. Tellu sai ison pinon kirjoja sekä lahjakortteja, Pikkutäry ties kuinka monta pakettia Legoja ja Onni junarataa sekä jos jonkinlaisia koneita. Myös niitä toivottuja liikuttavampia lahjoja tuli :)
  Joulupäivä oli meillä pyjamapäivä. Löhöiltiin sohvalla, syötiin kilpaa suklaata, leikittiin voimien mukaan uusilla leluilla ja pelailtiin pelejä. Sellaista ihanaa, rentoa ja rauhallista perheaikaa! Lasten mentyä nukkumaan me miehen kanssa nautittiin viinilasin ääressä keskustellen vielä joulun tunnelmasta ja todettiin tämän joulun olleen juuri sellaisen mistä pidämme, ellei nyt tautivierasta laskettu mukaan.

 Tapanina nukuimme koko perhe pitkään ja jatkoimme pyjamapäivää. Pikkutäryllä alkoi olemaan virtaa kuin duracell-pupulla ja niinpä hän illan tullen katosikin anoppilaan yökyläilemään miehen joutuessa töihin. Söimme lasten kanssa parhaat palat jäljellä olevista jouluruuista ja vietimme elokuvailtaa herkkuineen. Onni nukahti lopulta rohisten syliini, mutta nukkui rättiväsyneenä aamuun asti!

Mielestäni Pikkutäry pukikin joulumme sanoiksi todella hyvin: "Parasta joulussa on olla koko perhe yhdessä".  Sen paremmin tuskin itsekään osaisin sanoa!
 Arki alkoi miehen yhä ahertaessa töissä. Anoppi vaihtoi pojat keskenään ja nyt täällä jännitän kuinka Onnin ihka ensimmäinen yökyläily sujuu! Onni ei siis yksin ole vielä yökylässä ollut, mutta niin kovasti tahtoi anoppilaan yökylään. Erittäin ujosta pojasta on hiljalleen kuoriutumassa entistä rohkeampi rämäpää, vaikka yhä suuret ihmisjoukot ja hälinä selvästi ahdistaakin♥

Kuinkas teidän joulu sujui?  Mukavia vuoden viimeisiä päiviä♥

4 kommenttia:

 1. No ainakin teillä oli rento joulu ja kuulostaa oikein mukavalta perheajalta - luukuunottamatta tietenkin tuota joulupukki-kokomusta! Heh :) Meidän joulu hurahti ohi aivan liian nopeasti, niin kivaa meillä oli! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kyllä, juuri sellainen mukavan rento perhejoulu meillä oli! Mäkin olisin voinut vielä hetken joulua jatkaa, kunhan ruokapöytään olisi tuonut vaihtelua perinteisten sijaan :D Onneksi tämä viikko menee kuitenkin vielä rennosti lasten kanssa lomaillessa :)

   Poista
 2. Ihanalta kuulostaa ja toivottavasti yökyläilykin sujuu hyvin. :)
  Meillä oli ihana joulu ja nautittiin vaan läheisten seurasta ja perheen kanssa olemisesta. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taitaa taas äitiä yökyläily jännittää enemmän :D Varmasti ei ole kyllä mikään ihan helppo paikka Onnillekaan, mutta hän on nyt viime aikoina kovasti haastanut itseään ihan omasta aloitteesta! Kai tässä pitää tippa linssissä vaan todeta, että mun pienestä vauvasta on kasvamassa iso miäs :)

   Poista