9. joulukuuta 2016

Talot led-tuikuille kartongista

 Koska muutamana edellisvuotena soodataikinasta tekemämme talot menivät pipariksi ennen kuin ehtivät kunnolla edes valmistuakaan, päätin tänä vuonna ottaa asiassa varman päälle. Mietin pitkään millä kestävämmällä tavalla tehtäisiin jouluasetelmaan talo. Tellun tekemälle korulle lahjarasian kaavaa piirtäessäni sen sitten päätin; me tehtäisiin kartonki- tai paperitaloja!
 Periaatteessa nämä talothan ovat hurjan yksinkertaisia tehdä sillä niissä vain leikataan, taitellaan ja ihan vähän liimataan. Ellei pienet rakoset haittaa niin eskarilainenkin pystyy jo hyvin tekemään ihan itse talonsa. Pienien taas voi antaa itse koristella talon seinät, mutta suosittelen sen tehtäväksi ennen kasausta :) Tällä kertaa meillä kuitenkin Onni keskittyi ennemmin rakkaisiin muovailuvahoihinsa.
 Isompi talo on mitoitettu niin, että led-tuikku mahtuu kivasti sisälle tunnelmaa tuomaan. Pienemmistä taloista taas voisi myös tehdä vaikka roikkuvia koristeita ;) Yksinkertaisesta talomallista on helppo muokata erikokoisia taloja. Savupiippuja en näihin versioihin tehnyt vaan tällä kertaa halusin pitää mallin jo lastenkin takia yksinkertaisena. Tosin sain eskarilaiselta jo noottia piipun puuttumisesta :D
 Jos innostuitte näistä taloista, niin tässä on suuntaa antava malli. Koska meidän malleihin tuli ledit sisälle, ei näissä taloissa eikä mallissakaan pohjaa ole. Sen saa kuitenkin halutessaan helposti piirrettyä, vaikka talokaavan avulla.

 Mukavia jouluisia hetkiä♥

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti