28. helmikuuta 2016

Onnin päivä

Näin Kalevalanpäivänä on myös Onnin nimipäivä. Vaikka Onni ei rakkaan kuopuksemme oikea nimi olekaan, kulkee hän kotonakin usein tuolla nimellä. Onni on meidän onni, joka ihanasti nauraa onnellista hentoa nauruaan. Voiko osuvampaa lempinimeä siis pojalla ollakaan? Aamulla Pikkutäry ehdottikin, josko viettäisimme tänään Onnin päivää ja näin myös tehtiin.
Emme juhlineet nimppareita vaan päivää, jolloin Onni sai päättää mitä tehdään. Niinpä päivävaatteet puimme päälle vasta lähemmäs lounasaikaa ja siihen asti yökkäreissä leikimme autoilla ja koneilla sekä Legoilla. Lounaaksi ei tullutkaan jauhelihakastiketta vaan itsetehtyjä hampurilaisia sämpylöistä. Sitten oltiinkin pimeän tuloon asti ulkona. Oli kyllä todella ihana sääkin ja kyllä se kevät taitaa sieltä koko ajan lähestyä :) Lenkitettiin koiraa, pulkkailtiin sekä ennen kaikkea tehtiin lumitöitä ja paljon :D Illalla lapset leikkivät vielä keskenään lastenhuoneessa ja unille kömpi onnellinen pieni poika.

 Vaikka aluksi mietin hetken voiko 2,5-vuotiaalle antaa päätäntävaltaa päivän ohjelmasta, olen näin jälkikäteen iloinen Pikkutäryn keksinnöstä. Toki Onnilla oli koko päivän rajat ja säännöt voimassa, mutta hän selvästikin nautti saadessaan päättää kaikesta. Siitä, ettei ollut pakko mennä sisälle välipalalle eikä päiväunillekaan sekä ennen kaikkea siitä, että kerrankin isommat lapsetkin leikki juuri niitä leikkejä joita Onni halusi. Yleensä Onni leikkii sisaruksiensa kanssa sitä mitä isommat määrää. Nyt poika sai koko päivän touhuta mielipuuhiaan yhdessä perheen kanssa eikä poikaa ollut yhtään vaikea saada yöunille. Sänkyyn kiipesi onnellinen poika, joka nukahti ennen kuin peittäjä ehti viereiseen huoneeseen istumaan :)
 Joskus on siis hyvä tehdä asioita hieman toisella tapaa. Perheessä jokainen on kuitenkin yksilö ja näin meidän perheen nuorinkin sai äänensä kuuluviin. Ehkä joskus uskallamme kokeilla samaa isompienkin lasten kanssa, vaikka toki lasten toiveita olemme aikaisemminkin kuunnelleet ja toteuttaneet.

 Kuinkas muiden viikonloppu on sujunut?

4 kommenttia:

 1. Oi, kuulostaa ihanlta päivältä! :) Me kävimme Naantalissa Taikatalvi-tapahtumassa ja muutenkin ulkoilimme ihanassa aurinkoisessa säässä. Ensimmäistä kertaa tänä keväänä poskia hieman punoitti auringon jäljiltä! ihanaa... <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, mitä ihanaa retkikohdetta teillä ollut! Tuo Naantali on meiltä vielä näkemättä ja kokematta.

   Me oltiin miehen kanssa ihan innoissamme, kun katselimme veden valuvan alas kuin suihkusta rikki menneestä rännistä :D Ja kuinka ihanaa on juoda rappusilla kahvia auringon lämmittäessä poskia! Huomenna on kyllä pakko etsiä aurinkolasit, jotka oon taas hukannut johonkin. Onneksi sentään lasten omat on tallella :)

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Joo, oli kyllä hauskaa ja mikä parasta meillä nukuttiin ensimmäinen kokonainen yö aikoihin :D

   Poista