21. tammikuuta 2015

Pakkaspäivän lintuaskartelu

 Olimme aamusta ulkoilemassa ja samalla lisäämässä linnuille ruokia, kun Pikkutäry pyysi: Äiti askarrellaan lintuja! Erittäin väsyneenä ja kädet taas tahmeana mielessäni ajattelin lounasajan onneksi lähestyvän ja pääsisin luistamaan tällä kertaa asiasta. Väsyneenä kun ei oikein luovuus kuki ja tottelemattomilla käsillä ei auttaminenkaan mielekästä ole. Pienimmän mentyä päiväunilleen Pikkutäry ei kuitenkaan jättänyt rauhaan. Siispä ensimmäiset löytyneet materiaalit käteen ja ideoimaan.

 Aluksi ajattelin meneväni siitä mistä aita on matalin ja antavani pojan tehdä laumallisen helppoja lintuja. Koska pienin oli kuitenkin nukkumassa, päätin säästää mielessäni olleen helpon mallin muulle kerralle. Yhdessä päätettiinkin tehdä roikkuva koriste.
Ensin piirsin pojalle kolme linnun tapaista leikattavaksi. Pikkutäry itse ideoi väriä lintuihin ja piirsi silmät. Hopeasta paperista vielä taiteltiin siivet ja laitettiin lanka ripustusta varten.

 Kolme lintua laitettiin roikkumaan keppiin johon puolestaan laitettiin ripustusnaru. Nyt poika on onnellinen ja itse lienen kahvikuppini ansainnut :)

Mukavaa pakkaspäivän jatkoa!

2 kommenttia:

  1. Hienot linnut ja hauska tapa laittaa ne esille! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Pikkutäry kiittää :) Meillä lapsetkin mielellään keräävät luonnosta askarteluihin materiaaleja ja keksivät niille käyttöä.

      Poista