17. tammikuuta 2015

Koululaisen välipalasta ja vaihtelua omaan juomiseen

 Tellu jää kerran viikossa suoraan koulusta harrastamaan. Tyttö on lähempänä neljää vasta kotona eli välipalalla on kovin suuri merkitys jaksamisen kannalta. Tellun mielestä olen useammankin kerran ollut ihan tyhmä pakatessani hänelle eväät mukaan sillä kaverit saavat rahaa ostaen oman välipalansa itse kaupasta. Arvatkaapa vaan mitä se välipala on? No limsaa ja karkkia tietenkin! Harrastuksen vetäjät ovat muutamaan kertaan huokailleet kuinka villejä lapset välipalan jälkeen ovatkaan.

 Tahdon uskoa etteivät lasten vanhemmat tarkoita rahaa juuri sokeripitoisten välipalojen ostoon, mutta voin vain kuvitella kuinka innoissaan 7-9-vuotiaat tästä vaihtoehdosta ovat! Koululla on kuitenkin eväille mahdollisuus jääkaappisäilytykseen, joten miksi raha on omia eväitä suositumpi? Tellulla on usein voileipä ja hedelmä tai sitten hedelmän lisäksi on esim. pähkinäpussi, myslipatukka ja/tai maitorahkaa riippuen sen hetkisestä kaapin sisällöstä. Juomana on yleensä kyllä mehua.

 Tällä viikolla meillä olikin mehu unohdukseni takia loppunut. Mietin hetken jo rahan antamista, mutta keksinkin paremman ratkaisun.
  Saahan sitä mehua tehtyä appelsiineistä ihan itsekin! Tellu tykkäsi kovasti ja pyysikin tätä useamminkin eväsjuomaksi.
 Itse olen aina ollut todella huono juomaan ja etenkin vielä pelkkää vettä. Imettäessä sitä juomaa vaan kuluu vielä normaaliakin enemmän. Kaupasta ei jaksaisi juomia kantaa, pelkkä vesi ei uppoa ja sitruunaveteenkin jossakin vaiheessa kaipaa vaihtelua. Tellulle juomaa tehdessä tajusin, että tässä samassahan on itsellenikin taas yksi ratkaisu lisää! Vaihtelu virkistää ja nyt on tullut taas ihan hyvin juotua :)

4 kommenttia:

 1. Meillä on käyty samanlaista keskustelua, kun joskus menevät koulusta suoraa kirjastoon tai odottelevat harrastuksen alkua siellä. Kaverit ostaa kuulemma kerrosvoileivän (jotain 3eur) ja kaakaon kirjaston automaatista (2eur) - minusta jo hintakin on ihan järkky jos useamman kerran viikossakin välillä käyvät. Joku ostaa kuulemma snickers patukan, kun siinä on pähkinöitä. Tosin meidän tyttö ei ole vaillakaan tätä vaihtoehtoa, vaan tyytyy eväisiin - hedelmä ja leipä, sekä sillä on muki repussa niin saa vettä siihen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo leivät sun muut on kyllä tosiaan ihan hyvissä hinnoissakin etenkin pienessä kyläkaupassa! Tiedän monen Tellun luokkatoverin käyvän hyvinkin usein kaupassa ja osa koululaisista vierailee kuulemma päivittäin karkkiostoksilla. Tellu ei aina koko viikkonakaan halua syödä karkkia, mutta välillä se harmitus iskee vai olisiko sitten kuittailua luokkalaisten puolelta.

   Poista
 2. Nam ja välipaloilla todellakin on merkitystä. Surrautin itsekin tällä viikolla tehojuoman, sitruuna, mangoa, ananasta ja banaania. Nam. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi mikä juoma! Tuota täytyykin joku päivä kokeilla sen verran täytyy tässä pelkästä ajatuksesta jo nieleskellä :D

   Poista