13. tammikuuta 2015

Alkuviikon iltasadut

 Miten valita iltasatukirjat kun lapset ovat niin eri-ikäisiä? Tellu toki ahmii jo ihan itse vähintään yhden paksunkin kirjan päivässä, mutta onhan hänestäkin vielä mukavaa kun luetaan. Pikkutäry jaksaa jo kunnella pitkiäkin tarinoita ja pienin taas on lukemisessa vielä ihan omalla tasollaan. Pojille luetaan kyllä paljon päivälläkin ihan erikseen heidän valitsemia kirjojaan.

 Tällä viikolla olemme ehtineet lukea eilen Tellun valitsemana Arvaa mikä on maailman paras paikka ja tänään Missä Totti on?
 Olen siis tehnyt niin, että miehen ollessa kotona toinen hoitaa Jyrän kanssa iltasadun ja toinen lukee kunnon iltasadun isommille. Näinä viikkoina tai iltoina jolloin olen yksin valitaan sitten sopivassa suhteessa kaikille sopivaa luettavaa. Siksi Tellu oli eilen pakotettu valitsemaan kirja tietyltä hyllyltä ja pupufanihan tietysti valitsi Pikku Pupun ja Iso Pupun neljän toisiinsa linkittyvän tarinan kirjan. Koko kirjaa ei pienin jaksanut kuunnella, mutta peiton kanssa pelleilyn ohella tykkäsi kyllä kuvista. Lastenohjelmista tutun Tildan ystävän Totin piiloleikistä kertovaa kirjaa taas Jyrä jaksoi melko hyvin kuunnella.

 Miten teillä valitaan iltasatukirjat?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti