14. tammikuuta 2015

Miten kielletty voikin olla sallittua?

 Tiesitkö, että matkapuhelinliittymien puhelinmyynti uusille asiakkaille kiellettiin kolmeksi vuodeksi 1.8.2012 lähtien? Kuinka monelle on tästä huolimatta soiteltu?

 Itseäni on viime kuukausina ärsyttänyt suuresti. On soitettu ainakin kahdesta firmasta! Lakipykälässä komeilee sanat "muuten kuin kuluttajan nimenomaisesta pyynnöstä". Itse en tosiaankaan ole mitään pyytänyt tai antanut suostumustani! Enkä ole myöskään osallistunut yhtään mihinkään kilpailuihin, täyttänyt mitään kupunkeja tms. joissa olisi pienen pienellä präntillä suostumus lukenut. Silti he soittavat ja kauppaavat tasaisin väliajoin, vaikka joka ikisellä kerralla olen heti sanonut ettei ole pienintäkään tarvetta, hyötyä tai kiinnostusta vaihtaa.

  Laajakaistojahan saa yhä vapaasti kaupata. Hyvin usein puhelinmyyjä aloittaakin tarjoamalla mobiililaajakaistaa. Jos vastaan kohteliaasti ei kiitos, ei kiinnosta tms. alkaa hyvin usein vänkkäys miksi ihmeessä ei?  Myyjän kuullessa ettei sellainen täällä toimi yrittää hän väittää aluksi muuta; kyllä tämän kartan mukaan siellä on loistava toimivuus. Kas kun omien ja tuttavien kokemuksien myötä tiedän ettei mikään liittymä toimi täällä kunnolla! Miehen työvälineitäkin on ihan turha kaivaa esille ellei ole useita tunteja aikaa odottaa niiden toimimista. Tässä vaiheessa myyjä sitten siirtyykin sinnikkäästi kauppaamaan muita liittymiä. Annoinko siis jossakin vaiheessa puhelua suostumukseni?! Mielestäni en! Miten siis kielletty voikin olla sallittua?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti