26. tammikuuta 2015

Ihan tukossa

 Oi oi tutotta on ollut tänään meidän pienimmän yleisin lause. Todella kova nuha on tullut taloon. Tellun ja Pikkutäryn ollessa pieniä tällainen nuha olisi takuuvarmasti johtanut jo sairaalareissulle infektioastman takia. Nyt ehkä selvitään ihan kotikonstein. Kuinka todella tukkoista oloa voi sitten kotona helpottaa?

 Tellun ollessa ihan pieni vauva eräs kokeneenpi äiti ohjeisti laittamaan tukkoisen lapsen sängyn viereen pilkottua sipulia tai valkosipulia harsoon tai sukkaan käärittynä. Kerran sitten kokeiltiin ensin sipulilla ja seuraavana yönä valkosipulilla. En tiedä auttoiko, mutta koko kämppä kyllä lemusi niiden öiden jälkeen! Kokeilun jälkeen luotin ihan vaan pääpuolen kohottamiseen, keittosuolatippoihin ja huoneen ilmankosteuden lisäämiseen.

 Kokemuksen sanotaan opettavan. Seuraavaksi keinoksi opinkin höyryhengityksen tehon. Sauna päälle, kuuma suihku valumaan ja pienen kanssa kylpyhuoneeseen istuskelemaan. Samoihin aikoihin hankin myös NenäFriidan, jolla sain imettyä räkää pois. 1,5-vuotiaan voi toki saada jo hieman niistämäänkin , mutta tehokkaammin räkä lähtee Friidalla. Olettaen lapsen olevan yhteistyökykyinen kumpaankaan puuhaan ;)

 Kaivoin päivällä kaapista pienimmän sänkyyn yötä odottamaan Vaporizerin. Ei tämä kuivahöyrystin tietenkään yöksi sänkyyn jäänyt, mutta oli siellä iltaan asti turvassa uteliaalta miehen alulta. Ostin tämän laitteen Pikkutäryn ollessa pieni. Onhan mentolin ja eukalyptuksen tuoksut kuitenkin miellyttävämpiä kuin sipulin katku! Mielestäni tämä laite myös rauhoitti selvästi pojan unta eli vaikka epäileväisenä ostin ollaan kyllä pidetty ihan hyvänä lisäapuna.

 Nyt siis yritetään pärjätä yö koko ajan todella tukkoisen pojan kanssa kosteuttamalla hieman kuivaa huoneilmaa, käymällä ennen nukkumaan menoa höyryhengittelemässä, niistämällä nenä kunnolla tyhjäksi ja laittamalla Vaporizer päälle. Suureksi harmikseni keittosuolatippojen sijalla käyttämäni Weledan Rhinodoron-nenäsuihke oli päässyt loppumaan. Josko kuitenkin jotenkin päästäisiin näillä keinoilla aamuun asti?! Ai niin, en ole unohtanut pääpuolen korottamista. Pienellä se on korotettuna jo valmiiksi refluksin takia.

 Onko sinulla jakaa muita hyväksi havaittuja keinoja? Terveempää viikon alkua muille!


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti