22. marraskuuta 2014

Lunta, lunta! (meidän talvivarustusta)

 Eilen iltapuurolla pikkuinen katseli ihmeissään ikkunasta ulos maan alkaessa hiljalleen olemaan valkoinen. Puurot meinasivatkin jäädä syömättä sillä pojan piti vain innoissaan huudella: Lunta, lunta, tataa lunta! Tataa, tataa lunta! Nukkumaankaan Jyrä ei olisi malttanut käydä vaan tapitti sohvalla ulos katsellen ja hiljaa lunta kuiskien.

 Aamulla pikkuisen piti tietysti juosta suoraan sohvalle katsomaan onko se ihmeellinen valkoinen lumi vielä tallessa. Olihan se ja sitä oli tullut yön aikana vielä lisää! Ulos olisi pitänyt päästä sillä punaisella sekunnilla ja aamutoimien jälkeen en enää kiusannut pientä. Lämpötilan puolesta oltaisiin pärjätty hyvin vielä välikauden vermeilläkin, mutta lumen kunniaksi päätin kaivaa topat esiin. Tosin nuorimman haalarit olivat sen verran reilun oloisia vielä, että piti kaivaa vanhoista jemmoista puku.

  En ole aivan varma muistanko nyt oikein, mutta ilmeisesti ostin tämän Name it:n puvun hyvällä alella Pikkutäryn odotusaikana. Koko vaan ei ollut sopiva pojalle ja jäi sitten kokonaan käyttämättä. Tämä on ollut menossa jo useita kertoja niin myyntiin kuin kaverienkin lapsille, mutta jostain syystä se ei vaan ikinä ole mihinkään päätynyt. Nyt tuliterä puku siis pääsi pienimmäistä lämmittämään yhdessä Reiman asusteiden ja Eccon kenkien kanssa. Asusteita jemmasta ei pukuun löytynyt, mutta jos koko täsmää niin Tepsun ruskeat kengät pitäisi kyllä tallessa olla.
 
Pikkutäry yllätti minut talvivaatteita valitessamme suuresti. Punaista haalaria kun ei kaupassa ollut niin hän totesi ettei se haittaa sillä on löytänyt ihan kivan puvun. Käytiin pojan kanssa pitkät keskustelut käyttääkö tätä oikeasti vai haluaako vaan koska velikin saa, mutta Pikkutäry vakuutti pitävänsä. Tänään puku sujahtikin vauhdilla päälle ja sisään tullessa poika totesi sen hyväksi puvuksi.
 Puku on siis Reiman ja kokoa 116. Kasvunvaraa vielä on, mutta tällä kasvuvauhdilla en tiedä onko sitä enää kevättalvesta.

Tellun vaatetuksista en saanut kunnon kuvia. Tytölle ostin Anttilasta hetken mielijohteesta halvalla Reiman takin toiseksi pihatakiksi samalla kun olisin tilannut Pikkytäryn lempitakkia isommassa koossa. Pojan takki olikin loppunut, mutta päätin pitää silti tämän. Takin kaveriksi kaupasta Reiman mustat housut. Kouluun tytölle on jemmasta Ticketin takki ja housut ja viime vuotiset menevät myös ainakin alkutalven.
   Joulupukin viime talvena lahjaksi tuoma pulkkakin pääsi ensimmäistä kertaa pienimmän testaukseen. Kivaa oli kun isommat sisarukset kilpaa vetivät ja työntelivät :)

 Joko muualla on päästy nauttimaan lumesta?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti