17. marraskuuta 2014

Astetta parempi lohikeitto?

 Meillä oli eilen tarkoitus laittaa ruoka uuniin hautumaan. Yllätysvieraiden saapuessa ruuan laitto jäi eikä vieraiden lähdettyä ajatus kauppareissusta nälkäisten lapsien kanssa houkuttanut. Niinpä tehtiin sitä mitä pystyttiin. Syntyi sunnuntain kalakeitto kylmäsavustetusta lohesta. Lapset rakastuivat siihen ja isommat kehuivatkin etteivät ole aikoihin saaneet yhtä hyvää ruokaa.

 Näin seuraavana päivänä lapsille lämmitettäessä ruoka ei ehkä enää tuo parhaita puoliaan esiin kalan rasvan erottuessa selvästi. Keitto on melko peruskalakeitto, mutta kalaksi on vaan laitettu viikonlopun herkuksi ostettua kylmäsavulohta ja maidon tilalle kaapista löytynyttä kermaa. Muutaman kalasiivun jätin täksi aamuksi leivän päälle, mutta totesin lisääväni ne nyt lasten lounaalle kuitenkin kalan hukkuessa keitosta eilen perempiin suihin.

 Tähän keittoon siis tuli
pieni nokare voita
1 sipuli
perunoita
tilliä, maustepippuria, laakerinlehti
kylmäsavulohta
purkki kermaa

 Ja keitoksi se syntyi kuullottamalla sipulisilppu voissa, lisäämällä vettä, mausteet ja potut. Perunoiden ollessa kypsiä poistin laakerinlehden ja lisäsin kerman sekä lohet. Helppoa, mutta maistuvaa! Suolaa toki keitto vaatii ainakin aikuiseen makuun, mutta sattuneesta syystä meillä lisätään sitä yhä vasta lautaselle.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti