17. joulukuuta 2018

13. luukku

 Joulu on muistamisen aikaa. Monet lähettävät joulukortteja sekä jouluisia viestejä, vievät joulukukkasi ja muita muistamisia mm. tutuille, opettajille, naapureille, yhteistyökumppaneille tai työntekijöille sekä tietysti antavat lahjoja lähimmäisilleen. Myös me teemme näin, sillä mielellämme ihmisiä ympärillämme kiitämme ja ilahdutamme.

 Ilahduttavan monet muistavat nykyään joulukiireidensä lomassa myös heitä, joilla asiat ei ole syystä tai toisesta välttämättä niin kovin hyvin. Itse toivoisin tuon saman välittämisen jatkuvan läpi vuoden, sillä eihän se hätä vain jouluna ole. Kuitenkin jouluisin mekin osallistumme esilaisiin keräyksiin esim. jättämällä lahjan Joulupuu-keräykseen. Tänä vuonna pojat halusivat myös yrittäjäntuloillaan muistaa yksinäistä vanhusta ja ostivat omilla rahoillaan keräykseen joulutähden. Kyllä siinä suli niin äidin kuin myyjänkin sydän!
 Perinteiden mukaan muistamme joka joulu lasten kanssa myös eläimiä, joille talven olot voivat olla todella hankaliakin. Onni rakastaa katsella lintuja ikkunasta, joten tänäkin vuonna pitkin pihaa ilmestyy puihin roikkumaan lasten tekemiä linnunruokia. Jouluaattoa odottaa oikein siemenkranssi ja kuulemma lyhdekin täytyy ostaa! Ilmeisesti myös pihalla käyvä jänis on saamassa porkkanaa, Olli Orava herkkuansa pähkinää ja kenties kauriit jollekin ruokintapaikalle omenoita.
 Näiden jouluisten linnunherkkujen teko on todella helppoa ja nopeaa. Kattilassa sulatetaan kookosrasvaa, sekoitetaan siemeniä joukkoon, laitetaan muottiin ja laitetaan jähmettymään. Mikäli haluaa ripustusnarun, on kuitenkin hyvä muistaa laittaa esim. pilli pystyyn reiän vuoksi. Isoon piparkakkumuottiin menee noin 100g rasvaa ja 3dl siemeniä tai kahvikakkuvuokaan 300g rasvaa ja 9dl siemeniä.

 Millaisia joulun pieniä hyviä tekoja sinä teet?

4 kommenttia:

 1. Ihanat ja kauniit siemenruuat olette tehneet linnuille. <3 Haluaisin kaikista eniten jouluna antaa omaa aikaani. Valitettvasti omien lasten, työn ja harrastusyritksen lomassa sitä ei ole liikaa. Niinpä olen tänä vuonna lahjoittanut rahaa eri joulukeräyksiin. Se on vähintä mitä voin tehdä. <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Aina ei pysty tekemään sitä mitä tahtoisi, mutta onneksi on monia tapoja auttaa :)

   Poista
 2. Juuri eilen mietin, että pitäisi jotain keksiä linnuille ja täältähän sai kivan idean. Lahjaideanakin mitä mainioin! Olen samaa mieltä, että meidän tulisi muistaa ihmisten huomioiminen muulloinkin kuin jouluna.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mukavaa, jos tästä oli iloa :) Ja nämä tosiaan soveltuvat myös lahjaksi sekä talvisiksi tuliaisiksi!

   Iloista viikkoa♥

   Poista