11. joulukuuta 2018

10. luukku

Tonttu Vallaton kyllä tietää, että nukuimme kokonaisen päivän ohi. Tällä kertaa kirjaimellisesti, sillä taloomme saapui eräs ei niin ihana tauti kaataen lopulta koko perheen. Rentoon jouluun kuitenkin kuuluu myös, ettei kaikki ole niin päivän päälle. Viimeistelen ja julkaisen luukut siis sitä mukaa, kun voimat antavat periksi.

 Muistithan, että joulukorttien viimeinen postituspäivä edullisemmalla joulumerkillä on 12.12?  Meillä onkin ollut täällä melkoinen korttitehdas käynnissä, sillä lapset vähän innostuivat! Isommat lapset tykästyivät hamahelmillä koristeltuihin kortteihin sekä erilaisiin pop up-kortteihin, josta kuva pongahtaa avatessa esiin.

 Pojat ovat aina rakastaneet Petteri Punakuonoa ja tänäkin vuonna tuo lemppariporo joulukortteihin päätyi. Kortti näyttää ehkä monimutkaiselta, mutta on oikeastaan helppo ja nopea tehdä. Pallovartaloon tarvitsee 8 ympyrää, jotka taitetaan ja liimataan yhteen sekä korttiin taitteen molemmin puolin. Päähän voi käyttää apuna piparkakkumuottia ja jalat saa helposti leikkaamalla suorakulmiot.
 Pikkuinen tahtoo toki myös osallistua askartelupuuhiin! Sormivärityöt ja ryttää ja liimaa-versiot ovatkin tämän ikäisen kanssa helppoja ja sopivan nopeita. Joulupallot syntyvätkin pienellä ohjauksella rytyn liimaamisen kanssa, mutta muutoin kartongit ja värit pikkuinen sai päättää itse.

 Viime aikoina postitse lähetettyjen joulukorttien määrä on tuntunut ainakin meille saapuvissa olevan vähenemään päin. Silti ne kuuluvat jouluun ja ilahduttavat aina. Meidän korttitehdas oli niin tehokas, että kortteja riittäisi kummien, sukulaisten ja naapureiden jälkeen vielä lähetettäväksi muillekin. Jos siis haluat meiltä jouluista postia, laitathan sähköpostiin yhteystietosi.

 Lähetätkö sinä joulukortteja?

2 kommenttia:

 1. Ihania kortteja.♥
  Mä täällä jännitän, kerkiääkö meidän kortit kotiin huomiseksi, että pääsen lähettämään niitä eteenpäin vielä edullisemmilla merkeillä. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Terhi♥ Toivottavasti sait kortit ajoissa matkaan! Me jouduimme osan laittamaan hieman myöhässä, mutta onneksi ehtivät jouluksi silti perille asti :)

   Poista