21. syyskuuta 2015

Helppo omenapiirakka

 Ollaan saatu viime aikoina hurjasti omenoita. Hilloa en ole jaksanut vielä tehdä, mutta piirakkaa sentään useamman satsin. Tämä piirakkaresepti onkin superhelppo ja meillä lapsetkin osaavat sen tehdä ihan itse! Annoksesta riittää isoon piirakkavuokaan eli pellilliseen kannattaa tehdä tuplat tai jopa 2,5 kertainen annos.
 Omenapiirakka (munaton, maidoton, gluteeniton, vehnätön)
1,5dl sokeria
1d öljyä, sulatettua margariinia tms.
2,5tl vanilliinisokeria
2,5tl leivinjauhetta
0,5tl suolaa
4dl jauhoja
2,25dl nestettä (mehua/vettä/vichyä)
Päälle:
omenoita
kanelia
 Sekoita nopeasti kaikki ainekset keskenään. Levitä vuokaan. Pilko ja viipaloi omenat, lisää taikinan päälle ja ripottele kanelia. Paista 200 asteessa noin 25min. Heti paistamisen jälkeen voi pinnalle vielä ripotella sokeria, kuvan piirakassa ripoteltuna ruokosokeria.

 Mitähän sitä seuraavaksi omenoista tekisikään?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti