6. elokuuta 2015

Kadonneiden marjojen arvoitus

 Ensin veivät thaimaalaiset poimijat kaikki mustikat ennen kuin ne ehtivät kypsyäkään. Vähäisiä määriä pieniin metsäsaarekkeisiin jättivät, mutta niillä vähäisillähän ottajia riittää kun muualla ei ole. Suututti, mutta mielessäni mietin meiltä onneksi löytyvän hieman muitakin marjoja. Ilo oli lyhytaikainen sillä huomasin pienten pensaidemmekin punaisten marjojen katoavan vähitellen. Kuka kumma niitä varasti kun lapsia ei leikin tiimellyksessä tuntunut pensaat kiinnostavan?

 Tänään pyykkiä kuivumaan laittaessani sain varkaan kiinni itse teosta.
 Pienimmän suurinta herkkua ja ilmankos koko pensas alkaa olla napsittuna. Suuremmat pensaat ovat tontillamme kauempana, mutta tämä pienempi sen verran lähellä että siitä äidin huomion ollessa muualla pääsee salaa napsimaan. Eipä sillä, lapsia varten pensas on lähemmäs istutettukin. Nämäkin herkut kun ovat tuoreena kaikkein parhaimmillaan :)

4 kommenttia:

 1. Ihana pieni! :D hyvä että on löytänyt noin terveellisen herkun. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pieni tuo kyllä paljon iloa :) Meillä Pikkutäryn suurta herkkua ovat pähkinät ja Tellu rakastaa yli kaiken sieniä. Ei pöllömpiä valintoja sillä terveellisiä herkkuja voikin syödä useammin :D

   Poista
 2. Appiukon mökin pihaan tuli ihan suomalainen poimimaan hilloja, sai kyllä lähdöt :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä ne suomalaisetkin osaa! Meilläkin vieraili mökillä kyllä ihan suomalainen pariskunta mustikoiden ja vattujen perässä.

   Poista