15. maaliskuuta 2015

Pikkutäryn patja ja viikonlopun herkut

 Pohdin viime elokuussa millaisen patjan ostaisin Pikkutärylle. Tuossa postauksessa kerroin lyhyesti mielestäni tärkeitä asioita hyvän unen merkityksestä lapsen kasvulle ja kehytykselle, joten ellet ole postausta lukenut suosittelen kurkkaamaan sen täältä. Yöunen merkityksen lapsen kasvussa olen myös saanut huomata selvästi meidän nuorimmaisen kohdalla. Hän on kasvanut kuin silmissä hyvien kausiensa aikaan kun taas huonoina kausina eli valvottuina öinä kasvu on lähes olematonta.

 Unen tärkeyden vuoksi itseäni onkin hieman ärsyttänyt, kun minulla ei ollutkaan voimia paneutua Pikkutäryn patjahankintaan. Uusi patja on kyllä pojan mielestä ainakin tuhat kertaa vanhaa perinteista vaahtomuovipatjaa parempi nukkua eli ihan täysin en sentään tässä asiassa epäonnistunut. Ajatuksen jumittaessa sitä ei vaan kaikkea tajua ja jaksa. Itselläni sattui hieman isompi moka. Ostin lastenpatjan, mutta en tajunnut sen olevan liian kapea sänkyyn!
  Nyt sängyssä on noin 5cm:n kuilu, johon pystyy laittamaan kaikki rakkaat pehmolelut. Eihän näin loputtomasti voida mennä, mutta olen antanut toistaiseksi asian olla. Poikien sänky- ja nukkumisasiat kun ovat vielä aivan auki. Pienin tahtoisi jo kovasti nukkumaan muiden kanssa, mutta huoneessa ei ole tilaa eikä huonekorkeus salli kerrossänkyä.

 Mikä tämä meidän liian kapea patja sitten onkaan? Yön pimeinä tunteina asiaan kyllästyneenä alekoodilla tilattu NG Baby Pure-merkkinen lastenpatja. Patjan sisuksen koostumuksesta oli erittäin vaikeaa löytää tietoa yhtään mistään. NG Baby on kuitenkin jo useita vuosikymmeniä valmistanut patjoja ja petivaatteita tehtaallaan Ruotsissa. Jos oikein ymmärsin materiaalit ovat Öko-Tex sertifioituja eli niissä ei olisi haitallisia kemikaaleja. Tämä merkin Pure-sarja taas ilmeisesti on kehitetty punkkien aiheuttamaa allergiaa vastaan ja  suositellaan myös astmaa, ihottumaa ja allergiaa kärsiville. Täydellinen siis Pikkutärylle vaikkei sänkyyn ehkä täydellisesti istukaan! Patjan päällinen on 100% puuvillaa.
 Pistetään vielä samaan postaukseen pojan viikonloppuherkut, joita voi antaa hyvällä omalla tunnolla napostella vaikka molempina päivinä. Karkkien sijaan poika usein valitsee pähkinöitä ja kuivahedelmiä. Nyt löytyi kaupasta Nutisalin Natural mix, jossa ei ole suolaa eikä mitään ylimääräisiä aineita. Tuollainen on mukava pussi koululaiselle evääksikin tai itselle päivän piristykseksi.

 Aurinkoista sunnuntaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti