15. joulukuuta 2014

On hauskaa tonttuilla

Öisin meillä liikkuu tonttuja, jotka jättävät lapsille pieniä yllätyksiä. Se voi olla esim. jotakin lapselle tarpeellista, jotain pientä lapsen kovasti toivomaa, joulusatu tai jouluista puuhaa. Kuvasin pikaisesti lasten leikkiessä yläkerrassa viikonloppuna ostettuja juttuja ja jäin melkein kiinni!
  Pikkutäry on kovasti toivonut Schleichin dinosauruksia. Yöllä tonttu käy vihdoin sellaisen jättämässä. Keskiviikkona poika saa pehmeän yllätyksen sillä kävin viikonloppuna muissa tonttuiluasioissa Kappahlissa 30% alen takia enkä voinut vastustaa tätä dinon alla olevaa hauskaa paitaa. Oikeastaan ostin tälläisen myös kummilapselle jonka vanhemmat toivoivat vaatetta lahjaksi.
 Tämä kuva ei tee kuosille oikeutta, mutta katsokaa kuinka paljon lasten mieleen olevia juttua paidasta voi löytääkään.
  Pienimmälle tonttu on tuonut lähinnä kaikkea tarpeellista; uusia tutteja, villasukat ja muita pehmeitä paketteja, kirjan, puurososetta jne. Huomenna pienin saa eläimen. Eläimet ja puupalikat onkin kulkuneuvojen ja astioiden lisäksi olleet viime aikoina kovasti leikeissä.
 Tellulle tonttu on tuonut poikia enemmän askartelujuttuja. Tyttö onkin kyllä todella kova tekemään käsillään. Oma huovutusneula ja villa pääsevätkin varmasti heti koulun jälkeen tytön käsittelyyn. Mitähän villasta mahtaakaan syntyä? Tellullekin tämä tonttuilu menee vielä ihan täydestä sillä sattuipa eräs päivä tontun pussista löytymään toive, jonka tiesi vain tytön Tuikku-tonttu!

 Myös muuten meillä tonttuillaan joulun aikaan kovasti. Kummilapsille lähtee joka vuosi pikkuiset paketit. Edes vanhimmat kummilapset eivät vielä ole olleet tietoisia mistä paketit oikeasti tulee. Reilu 10-vuotias kun ei enää joulupukkiin usko vaan kun paketin käsialakin on ihan outo. Meillä minä kirjoitankin kaikki muut kortit yms. ja mies vaan nämä tonttupostit :D Lisäksi kääritään paketit hyväntekeväisyyteen ja etenkin Tellulle muiden lapsiperheiden auttaminen tuntuu olevan kovin tärkeää. Äidin pieni maailmanpelastaja!

 Liikkuuko muilla yöaikaan tontut yllätyksineen vai onko vain täällä unetonta väkeä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti