8. lokakuuta 2014

Yrjö saapui vieraaksemme (selviytymisvinkkejä)

 Täällä ollaan vietetty hiljaiseloa sillä ystävämme Yrjö saapui eilen kylään. Tai ei tätä vierastamme voida tosiaankaan ystäväksemme sanoa sillä hän saa lähes kaikki voimaan erittäin pahoin. Niin liikkeellä oleva mahatauti on siis rantautunut meillekin ja sen johdosta ajattelin tulla kertomaan millaisin keinoin meillä yritetään siitä selvitä.

1. Maitohappobakteerit käyttöön heti kun tautia on liikkeellä. Jos tauti on ehtinyt kylään asti, kannattaa ottaa silti sillä ilmeisesti lyhentävät kuitenkin taudin kestoa.

2. Pyykkivuori kasvaa pakosti, mutta sänkyjä sekä rappusia meillä suojellaan olkkariin laitettavilla varapatjoilla. Varapatjoille laitetaan vielä suojaksi kosteuden kestävät lakanat tai pyyhekerros. Etenkin pyyhekerros helpottaa öistä lakananvaihtoa.

3. Juominen ei välttämättä lapsille uppoa, mutta mehujäästä harvemmin kieltäytyy sairaanakaan. Myös jäisiä marjoja voi imeskellä. Juomista voi houkutella pillimehuilla sekä mehukeitoilla ja taudin hieman helpottaessa syömiseksi banaania, pilttiä tai esim. vaaleaa "mössöleipää".

4. Ripulijuomaa ei välttämättä ole kaapissa tai se ei lapsille uppoa. Ei hätää, sitä voi tehdä myös kotona! Monet suosivat reseptiä 1l keitettyä vettä, 2rkl sokeria ja 1/2tl suolaa tai vaihtoehtoisesti sekoitusta vishy + omenamehu. Meillä tehdään kuitenkin lääkärin antaman vinkin mukaan näin:
2dl appelsiinimehutiivistettä
8dl vettä
3rkl rypälesokeria
0,5tl suolaa
Keitetään, annetaan jäähtyä ja säilytetään jääkaapissa.

5. Huumori auttaa aina jaksamaan ja onneksi tämä tauti menee yleensä nopeasti ohitse


Onko teillä antaa jotain muuta hyväksi todettua vinkkiä?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti