2. lokakuuta 2014

Sukkahousut jalkaan?

Olen aina vihannut sukkahousuja ja meillä näköjään se kulkee geeneissä sillä ei Tellukaan niitä suostu pitämään. Joskus kerhoikäisenä sain vielä nätit sukkikset puettua, mutta eskarissa viimeistään jäivät pois. Myös Pikkutäry käytti sukkiksia vielä 2-vuotiaanakin mutta viime talvena ei enää suostunut pitämään. Kovin tuoreita kokemuksia meillä sukkiksien kestosta siis ei ole, mutta tarvetta on. Vai mitä sanotte tästä?
  Kuva on eiliseltä eikä kesältä! Pienin heittää kengät ja sukat kaaressa pois jalastaan heti kun silmä välttää. Pakko alkaa käyttämään sukkahousuja ettei paljaat varpaat pilkota pakkasessa. Muutamat meillä jo pesussa onkin ja parit jemmattuna talvea ajatellen.

 Kahdet Name it:n villasukkikset, joista yllätyksekseni paljastuikin junakuosi. Sain käsityksen että olisivat yksivärisiä, mutta kyllähän Jyrä varmasti näistä tykkää. Raidalliset on 5€:lla Marimekosta. Tellulla vauvana Marimekon sukkahousut olivat hyviä, mutta pian nähdään miten on näiden laita.

 Name it:n sukkiksia meillä on ollut ja osa on osoittautunut laadukkaiksi ja osa taas ei. H&M:n omia en kyllä todellakaan voi kehua kuten en myöskään Pompdeluxin omia. Pikkutäryllä Meltonit säilyi tosi hyvänä ja viime talvena Jyrällä olleet froteiset alesta ostetut MaxiMot kanssa. Metsolaakin meillä on ainakin ollut yhdet, mutta en kyllä tarkkaan muista miten kesti. Pikkutäryn vanhat Silverjunglen sukkahousut ovat kummipojalla käytössä eli nekin kestäneet ihan hyvin. Jyrälle niistä ei kyllä enää taida housuja jäädä, mutta kahden lapsen jälkeen saavat anteeksi.

 Millaisia vaihtoehtoja pojilla sukkahousuista löytyy? Kokosin meille lisää etsiessäni muutamaan kollaasiin vaihtoehtoja.
 Kahden ylimmän rivin Meltonit Babyshop
Alarivin MaxiMot ja tähdelliset Meltonit Trendy kids

1. Benetton 14,95€ Zalandolta
2. Silverjungle 9,90€
3. Mini A Ture 13,10€ Babyshop
4. Molot 22,60€ / kpl Babyshop
5. Popupshop kuva Babyshopista, mutta ehtinyt näköjään jo loppua
6. Wheat 8,30€ Babyshop
7. Happy socks 17,80€ Babyshop
8. Mala 9,90€/kpl Lekmer

Aika paljon pojille löytyy ihan yksiväristä, raitaa ja tähteä. Kulkuneuvojakin löytyy jonkun verran, mutta valikoimaa katsellessa huomaa kyllä sukkahousujen olevan enemmän tyttöjen juttu. Mun mielestä sukkahousut kuitenkin ovat kylmillä ilmoilla pojillakin käteviä, ainakin tällaisilla sukan vihaajilla.

 Käyttääkö kukaan muu vauvaiän ohittaneella pojalla sukkahousuja? Onko antaa suosituksia kestävistä tai neuvoa mihin ei ainakaan kannata rahojaan sijoittaa?

6 kommenttia:

 1. Kyllä sukkahousut sopii mun mielestä pienelle pojalle yhtä hyvin kuin pienelle tytöllekin. pojalla vaan on se ongelma, että kyllähän ne on kuitenkin alusvaatteet, joiden päällä on tarkoitus pitää päälivaatteita. Sisällä taas ei ole mitään järkeä pitää kahta vaatekerrosta päällekkäin. Tytöllä on helpompaa, kun voi pitää sisällä hemetta ja sukkahousuja, ja ulos mennessä sitten ottaa hameen pois ja lisää haalarit tms. Poika kun ei voi sisällä hillua pelkissä sukkahousuissa. Joskus on pojilla näkynyt shortseja sukkahousujen kanssa. Käytännöllinen vaihtoehto sisävaatteeksi, mutta pitäisin hieman hassuna, jos vaikka 5-vuotiaalla pojalla olisi shortsit ja sukkahousut. Pitkien kalsareiden sijasta poika voi ihan hyvin käyttää sukkahousuja vaikka kouluikään asti. Eihän niitä kukaan näe, eikä ole valuvia sukkia ja paljaita nilkkoja.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Meillä poika menee kotona usein ihan vaan sukkahousuissa. Kun ollaan oman perheen kesken niin helpompi näin kun paljailla jaloilla kylmällä lattialla.

   Kun katselee meidän 4-vuotiaan menoa niin kyllä sukkahousut olisivat kätevät. Sukkia ei ikinä malteta laittaa hyvin ja ulkona saa kehottaa korjaamaan usein paljaita nilkkoja piiloon. Kaikki kun pitää itse hoitaa eikä äiti saa auttaa.

   Poista
 2. Liekkö kyse geeneistä, mutta meidän vilpertit viihtyvät sukkahousuissa. Ja oikeastaan vasta isomman ollessa eskarissa alkoi ympäristön paine askarruttaa häntä. Ja sitä mitä isot edellä, niin sitä pikkukakkoset perässä.

  Meillä pojat oikeastaan saivat itse valita sukkareiden ja pitkisten välillä, ja vieläkin on aistittavissa rivien välistä, että ilman ”ryhmäkuria” valinta voisi olla sukkarit.

  H&M:n sukkarit ovat olleet pikkumiesten itsensä mieleen värien ja kuosien puolesta, mutta niiden kestävyys on ollut meilläkin satunnaista. Muutenkin on vähän saman tyylisiä kokemuksia. Silverjunglen tähtikuosi piti hintaansa nähden hyvin pintansa, mutta Meltonit taitavat sittenkin viedä voiton tosin yleensä hinnan kustannuksella.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Monilla sukkahousuissa viihtyvillä pojilla käyttö vähenee varmaankin juuri eskarivaiheessa. Jotkut pojat voivat olla ilkeitäkin asiasta vaikka mitä ihmeellistä sukkahousuissa on?

   Meltoneita olen aina yrittänyt vähintään pienellä alella ostella. Toisaalta ennemmin ostankin kyllä yhdet laadukkaat kuin useammat huonoksi menevät.

   Poista
  2. Niin onko niissä mitään ihmeellistä? Meillä suomessa on neljä selkeää vuodenaikaa ja suht universaalisti ajatellaan että lastenvaatteet täytyisi olla istuvat, kestävät, käytännölliset ja ripauksen hauskat. No yksi ratkaisu ei tietenkään sovi kaikille, mutta meidän perheelle se tuntui siltä helpoimmalta, tai oikeammin juuri tuo sukkien karkailu ongelma johti sukkahousuihin, ja ehkä sitä kautta tottumukseen.

   Ehkä kyse on kuitenkin loppupeleissä siitä että pojillakin on ulkonäkö paineita, vaikka ne eivät ihan samanlaisia olekaan kuin tytöillä.

   Apropoo, listasta unohtui Falken sukkahousut. Heillä oli muistaakseni kivoja malleja juurikin taapero ikäisille. Taisi vain olla niin, että niiden saanti oli hankalampaa. Muistelen jotkut ostaneeni Stockmannilta, eikös heilläkin ole verkkokauppa?

   Poista
  3. Kyllä mä poikani ennemmin pukisin sukkahousuihin kun etsin kadonneita sukkia. Onneksi pienimmälle näin pystyy vielä tekemäänkin sillä pojan vastustelu johtuu ainoastaan pukemisesta eikä siitä mitä puetaan :)

   Falken sukkiksia tosiaan löytyy Stockmannin verkkokaupastakin! Kiitos muistutuksesta! Saadaan ehkä taas parit sukkahousut lisää :)

   Poista