12. marraskuuta 2016

Näin Onni tarkenee kovemmallakin pakkasella

 Tämä vilukissa eilen aamulla hieman järkyttyi katsahtaessaan lämpömittariin. Ulkona oli reilu 17 astetta pakkasta! Ensimmäinen ajatus oli polttaa takka hehkuvan punaiseksi ja käpertyä viltin alle, mutta sitten unihiekkaiset silmät huomasivatkin kuinka kauniisti luonto oli kuurassa. Eihän tuota kauneutta voinut jättää ihastelematta, etenkin kun harvemmin nähty vieras aurinkokin lupaili esiintymisestään.
 Kovallakin pakkasella myös vilukissat pärjäävät ulkona, kunhan muistaa pukeutua kunnolla. Ajattelinkin tässä postauksessa esitellä miten meillä puetaan kovemmilla pakkassäillä lapsia, mutta samat neuvothan pätevät myös aikuisiin!

 Ihoa vasten lasten kaapeista löytyy merinovillaa. Jo useana vuonna ollaan turvauduttu Name it:n valikoimiin, eikä ole tarvinnut kertaakaan niihin pettyä. Kollaasin paita 21,95€, housut 19,95€ ja lapaset 9,95€. Housujen sijaan etenkin pienille sukanvihaajille on loistavaksi todettu merkin merinovillaiset sukkahousut  ja kylmiin öihin merinovillaiset yöpuvut ;) Tällä kertaa Onnin jaloista löytyi kuitenkin kollaasissa olevat Popin villafroteesukat 17,90€

 Ulkohaalarin alle meiltä löytyy yllätys, yllätys lisää merinovillaa, mutta kaapeissa on myös ihan villaa ja fleeceäkin.. Tänä vuonna en ole vielä nähnyt kaupoissa Name it:n merinovillaisia huppareita ja housuja, mutta isommilla on käytössään sellaiset. Ne ovat loistavat esim. koulussa! Kaulan suojaksi löytyy merinovillaiset tuubihuivit ja Onnille myös muutamat kolmiohuivit. Rukkasten alle taas laitetaan kovilla pakkasilla ohuet merinovillaiset lapaset. Lapsenhan kuuluu kuitenkin pystyä ulkona liikkumaan sekä puuhailemaan ja parhaiten lapsi pysyy myös käsistään lämpimänä lisäämällä keskivartalolle lämpimiä kerroksia.
 Kengissä meillä on pakkassäällä luotettu Soreleihin. Ostaessa vain kannattaa muistaa tarpeeksi suuri liikkumis- ja kasvunvara, jotta kengät lämmittävät varpaita vielä helmikuun pakkasillakin. Esim. näissä Onnin kengissä olisi ollut pienemmässä koossa juuri ja juuri se suositellut 1,5 cm, mutta otin kuitenkin jo koon 30. Näin jättijalkaisen poikani kenkään mahtuu riittävästi lämpimiä sukkia ja vielä jää tilaakin, jolloin ilma auttaa lämpimänä pysymisessä.

Miten teillä pukeudutaan paukkupakkasilla? Löytyykö hyväksi havaittuja lämpimiä suosikkituotteita?

2 kommenttia:

  1. kiitos vinkistä koskien name itin lapasia. ostin pojalleni ja johan pysyi pikku sormet lämpiminä ulkoillessa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mukavaa jos vinkistä oli apua! Meillä löydettiin nuo lapaset muutama vuosi sitten ja enää niistä ei luovuta :)

      Poista