28. marraskuuta 2016

Helppo itse tehty kynttelikkö

 Havahduin omaan väsymykseeni vasta, kun mies kertoi kuinka huolissaan jaksamisestani oli. Ymmärsin vihdoin, ettei kaikkea ole pakko suorittaa vaan jotain voi jättää tekemättäkin. Se joulukin tulisi kyllä, vaikka en tekisi sen eteen yhtään mitään. Niinpä rennosti ottaessani unohdin kokonaan myös ensimmäisen adventin ja adventtikynttilät.

 Sunnuntaina meillä oli iltapäiväksi jo sovittua ohjelmaa. Lapset alkoivat aamulla kyselemään adventtikynttilöiden perään, mutta itseäni väsytti pelkkä ajatus kiireellä kauppaan juoksemisesta. Niinpä kaivelin kynttilälaatikkoa ja löysin neljä samanlaista kynttilää, joista sain helpon idean. Tuosta ideasta syntyi meidän lasten mielestä paras adventtikynttelikkö ikinä :D Ei kai ihme, sillä olihan se itse tehty.
 Tämä kynttelikkö syntyikin todella helposti, nopeasti ja edullisesti. Tarvittiin vain pieni pätkä hirsilautaa, johon porattiin kynttilöille reiät. Harvalla varmaankaan hirsilautaa löytyy, mutta esim. kauniista harmaantunut puolikas halkokin ajaa täysin saman asian. Tai miksei asetelmaa voisi tehdä tuppeen sahatusta laudastakin?! Tuo hirsilauta on niin leveää, että kynttilät olisi voinut varmasti laittaa neliön muotoonkin, mutta lapset tahtoivat juuri tällaisen rivin.

 Nyt mietin vain ostaisinko kynttilöille kuitenkin pidikkeet vai pidetäänkö tämä vain tällaisena. Vaikka pidikkeisiin päätyisinkin, ei tämä kynttelikkö kalliiksi tullut ja on niin vankkaa tekoa, ettei lasten vilinässäkään kaadu :)

 Sytytettiinkö muilla eilen adventtikynttilöitä? Tunnelmallista alkanutta viikkoa♥

4 kommenttia:

 1. Hieno kynttelikkö! :) Meillä poltettiin muuten vaan kynttilöitä. Emme kaiken kiireen keskellä kerenneet poimia esille joulukoristeita.. Huhu!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Ilman tuota ideaa meilläkin lapset olisi saaneet nauttia pelkästään kynttilöistä. Kivaa tunnelmaahan ne luo oli sitten adventtimallia tai muuten vain palamassa :)

   Poista
 2. Tosi kaunis ja miten yksinkertainen! :) Meillä ei ole adventtikynttelikköä (vielä, oon aina myöhässä), mutta tässä olisi hyvä idea! Ja muistahan levätä, tsemppiä! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos♥ Lupaan ottaa levon kannalta, vaikka kovasti jouluttaakin :) Tää kynttelikkö on kyllä todella nopea tehdä, joten hyvin ehtii tehdä ensi sunnuntaiksi vaikka useammankin :D

   Poista