9. marraskuuta 2015

2-vuotiaan leikeistä ideoita lahjaideoihin

 Terkkuja sairastuvalta! Meidän isänpäivä loppui hieman ikävästi, kun Pikkutärylle nousi hetkessä kova kuume ja päänsärky. Tänään neuvolasta soittivat ja tarjosivat influenssarokotusta. Lupasin miettiä asiaa ja katsella mitä tautia tämä oikein on sillä Onni teki sairastuvalle seuraa voimattomalle veljelleen.

 Tarkoitukseni oli tänään tulla kertomaan Onnin lempipuuhista, mutta rättiväsyneenä päädyinkin tarkastelemaan puuhia joulun toiveiden kautta. Onnihan on täysin hurahtanut jouluun. Pikkuinen odottaa jo kovasti joulupukkia ja päivittäin kiipeää ikkunaan juttelemaan tontuille. Siinä juttelun lomassa on hyvä toistaa niitä tärkeitä toiveita joulupukille. Suurta lahjavuorta Onni ei kaipaa vaan hänellä on ihan muutama toive; popcornia, oma luistelukypärä, peräkärryllinen traktori ja Ryhmä Haun vahtitorni. Näistä ainakin luistelukypärä tulee ehdottomasti sillä pitäähän koko perheen päästä yhdessä jäälle!

 Koska Onnin toiveista ei saa kaikille tarvitseville lahjavinkkejä, täytyy itse miettiä niitä lisää. Pojan lempileikeistä poiminkin kollaasiin jo muutaman toiveidean.
 Onni rakastaa tällä hetkellä keittiöleikkejä ja erityisesti kahvin juomista. Meillä juodaankin kahvia satoja kupillisia päivässä! Siksi Kids Conceptin kahvinkeitin (38,90€ Jollyroom ) tuli aivan ensimmäisenä mieleen.

 Ulkona Onni rakastaa omaa potkupyöräänsä ja talveksi Striderin suksisetti (35€) voisikin olla hauska juttu.

 Muumit ovat pojan ensimmäinen fanituksen kohde. Sänky on täynnä isompien Muumi-pehmoja ja muoviset hahmot, talo, uimahuoneet sekä majakka ovat ahkerasti leikissä. Muumilaiva meillä koki Tellun vahingon kautta kaamean kohtalon, joten olisi Onnille mieluinen toive. Myös Muumipeli voisi olla pakkaspäiviin mukava lisä! Merenhuiske-laiva 69,90€ ja Sateenkaaren värit-peli 17,90€ Hobby Hallista. Samaisesta paikasta löytyy myös puinen Hapen nosturi (34,90€). Konemieheltä löytyy mun mielestä jo liikaa erilaisia traktoreita ja koneita, mutta nosturi vielä puuttuisi.

 Toiveisiin päätyi myös jo tontullekin kuiskattu Ryhmä Haun vahtitorni (57,90€ Lekmer), mutta myös muut meiltä puuttuvat sarjan lelut olisivat kovin rakastettuja. Onnille tuottaa suurta tuskaa odottaa aina aamua, jolloin lastenohjelmissa on Ryhmä Haun vuoro. Onneksi välipäivinä pystyy leikkimään sisarusten kanssa :)

  Itselläni ei ole tapana kyselijöille mitään tarkkoja toiveita antaa, ellei tietysti ole juuri joku tietty osa kuten esim. nuo Striderin sukset. Usein siis vinkkaan tyyliin jotain Muumia tai Duploja. Tiettyjen lapsen suosikkilelujen kohdalla taas saatan tuplakappaleiden välttämiseksi sanoa tyyliin: Lapsi tykkää Ryhmä Hausta, mutta leluina meiltä kyllä löytyy jo se ja se.

Millaisia toiveita tai ideoita muilla on noin 2-vuotiaille?

4 kommenttia:

 1. Meidän hieman alle 2-vuotias ei vielä oikein osaa toivoa mitään. Lempileikkejä hänellä on kuitenkin paljon. Tänä vuonna luulen, että hänen lempparijutut jouluna olisi lentokone-lelut ja brion junarata osat. Muumitkin ovat kovassa huudossa, mutta meillä on minusta niitä jo aika paljon.. Hihii.. :) Ainiin, pikaista paranemista sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Lentokoneista meilläkin tykätään hurjasti! Poika muistaa vieläkin kertoa kuinka pääsi loppukesästä ihan oikeita lentokoneita katsomaan. Fisher pricen lentokone olisikin varmaan myös hyvä lahjaidea. Myös Brion junarata on ollut meillä huippusuosittu kaikkien lasten kanssa ja sitä onkin kertynyt valtavasti.

   Kiitos ♥ Tänään on pojilla vauhtia jo selvästi enemmän heti aamusta eli eiköhän tässä parempaan päin olla jo menossa :)

   Poista