16. lokakuuta 2015

Pikkutäry satuilee

 Sunnuntaina vietetään valtakunnallista Satupäivää ja monissa päiväkodeissa sekä kouluissa onkin tällä viikolla ollut Satuviikko. Satupäivän tämän vuoden teemana on "Satu tekee hyvää" ja se onkin aivan totta, sillä onhan tutkitustikin saduilla monia vaikutuksia lapsen kehitykseen ja hyvinvointiin. Itse mielelläni pidän näin ihan kotioloissakin lapsille toisinaan 'teemaviikkoja' ja niinpä meillä tällä viikolla on mm. luettu entistä enemmän satuja ja tehty retki kirjastoauton sijasta ihan kunnon kirjastoon.
 Satuviikkoon sopii myös hyvin sadutus ja Onnin nukkuessa oli hyvä hetki antaa Pikkutäryn kertoa oma satu. Sadutuksessahan lasta pyydetään kertomaan joku satu tai juttu, joka sitten kirjataan sanasta sanaan juuri sellaisena kuin lapsi sen kertoo. Valmis satu luetaan lapselle ja tehdään lapsen tahdon mukaisesti mahdollisia korjailuja. Tässä teille Pikkutäryn satu, johon tein blogia varten vain kolme pientä muutosta.

  Viisi pientä karhua
 Olipa kerran Pikkutäry-karhu, Tellu-karhu ja Onni-karhu. Eräänä päivänä he menivät metsään ilman äitiä ja isää leikkimään. Sitten tuli ketunpojat heidän kanssansa leikkimään. Sitten tuli metsäkone kaatamaan kaikki puut ja joka ikinen metsän eläin muutti metsästä pois toiseen metsään, koska ne eivät voineet elää metsässä.

 Uudessa metsässä tuli karhukoira metsästäjän kanssa metsästämään koiralle ruokaa. Sitten jokainen eläin muutti nopeasti toiseen metsään, koska siellä oli paljon metsästäjiä. Seuraavassa metsässä tuli metsätraktori. Sitten siellä olikin kaikki metsänkaatokoneet, jotka kaatoivat koko metsän. Eläimet pakenivat viimeiseen metsään.
 Viimeisessä metsässä eläimet sanoivat: 'Täällä on ihanan rauhallista. Bee Bee Bee'. He sanoivat:' Kunpa tänne ei tulisi mitään vaaroja' ja  sinne ei tullutkaan enää ikinä. Ne sanoivat:' Nytten voitte mennä leikkimään.' Ketut kysyivät:' Voimmeko mennä karhujen kanssa syömään karhunvatukoita?' Sitten tuli kaksi pientä lintua sanomaan: 'Voitte tulla meidän metsään joskus leikkimään'.

 Oletteko te koskaan kokeilleet lasten kanssa sadutusta? Entä paljon teillä luetaan satuja?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti