14. lokakuuta 2015

Loma tule jo!

 Tänään piti kirjoitella jostain aivan muusta, mutta nyt ei vaan järkevää tekstiä synny. Huonon yön päälle on monena aamuna kello soinut juuri kun Onni on nukahtamassa. Tellua on siis kömpinyt herättämään yksi iso lähes unissaan kävelijä sekä eräs pieni kärttyinen poika. Vaikka illalla Onni nukahtaa todella hienosti yksin sänkyynsä, saa hän aamulla unta vain äidin kainalossa. Koululaisen lomaviikko on siis enemmän kuin tervetullut!
  Tänään onneksi on taas saanut ladattua virtaa aurinkoisesta säästä. Ulkona puuhailu on tällä hetkellä oikeastaan ainut tapa pitää Onni tyytyväisenä lähes lounas- ja päikkäriaikaan asti. Juoksupäivinä Onnilta jää päikkärit välistä tai poika nukkuu vain tasan sen aikaa kun auto kulkee eteenpäin ja silloin taas ulkoilu auttaa jaksamaan yöunille asti. Nyt pitäisi vain kiireesti alkaa etsimään itselle talvivarustusta sillä tuntuu kuin olisin jo nyt ikijäässä! Mistähän löytäisin kivan talvitakin?
 Pikkutäry totesi ihanasti tänään aamulla äidin tarvitsevan vapaapäivän, että saisi nukkua ja tehdä jotain kivaa. Ei kuulostaisi yhtään hullummalta! Tai koko päivää en kyllä välttämättä kaipaisikaan, mutta jos saisi edes hieman lomalla nukkua?! Sitä kivaa voi sitten tehdä yhdessä lomalaistenkin kanssa. Onni toivoi jo pullan leipomista, Pikkutäry metsäretkeä makkaranpaiston kanssa ja Tellu askartelua. Aina ei lomalla tarvitsekaan mitään sen kummempaa tehdä, vaikka ainakin joku päiväretki olisikin kiva. Liikaa odotuksiakaan ei loman varaan kannata rakentaa sillä mielestäni tärkeintä on kuitenkin olla yhdessä läheisten kanssa.


4 kommenttia:

 1. Meillä tuli kans Isla keskellä yötä soivan Prinsessa Sofia -kirjan kanssa herättelemään. Sitten oli hukassa Pupu. Ja mitäköhän sitten, en edes muista. :) Tsemppiä sinne teille! :)

  Tää ei ole varsinainen talvitakkivinkki, mutta mä löysin itselleni Hobby Hallin Hobbaloilta kivan takin. Se on softshell, jossa on ohut vanuvuori, joten kuvittelen ainakin pärjääväni sillä, enen kun tulee kovat pakkaset. :) Muutenkin olen tykännyt noista Helly Hansenin ulkoiluvatteista, joten niitä voin ainakin suositella. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nuo soivat kirjat onkin ihania keskellä yötä! Me ostettiin kirpparilta äänipalapeli ja en enää yhtään ihmettele miksi se oli sinne viety. Murisee ja mörisee ihan itsekseen yön pimeydessä! Ellei meillä sitten ole kotitonttuja, jotka sillä leikkivät :D

   Kiitos takkivinkeistä! Täytyykin käydä tutustumassa :) Mun on jo kaksi talvea pitänyt ostaa itsellekin jotain, mutta niin vaan on aina jäänyt. Nyt vanhat on jo siinä kunnossa ettei niistä iloa ole eli täytyisi ottaa itseään niskasta kiinni ennen kovempia pakkasia :)

   Poista
 2. Meillä Mini nukkuu pinnasängyssä, josta ei onneksi pääse vielä itse pois. Heräs viime yönä taas lukemattomia kertoja ja joi varmaan litran maitoa... hohhoijaa :/

  Tarkeneeko teillä vielä wf-takeilla? Meillä on ollut välillä toppatakit, välillä wf + kuori tai fleece + softshell :) Mä palelen omalla talvitakilla, en tajua miten talvella tarkenen kun nyt jo palelee!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Pinnasängyssä meillä Onnikin nukkuu, mutta valitettavasti pääsee myös pois. Oli viime yönäkin joskus kolmelta juoksemassa leikkimään! Solloin kun oireet ei vaivaa niin tekee öisin kaikkea tuollaista 'mukavaa'. Onneksi kahvi on keksitty :D

   Aamuisin täällä on jo hurjan kylmä tai siltä se ainakin vilukissasta tuntuu. Hyvinä päivinä iltapäivisin kuitenkin on vielä ollut yli 10 astetta eli ollaan harrastettu kerrospukeutumista. Nyt pohdin pitäiskö hommata Onnille kuorihaalari, kun se oli viime talvenakin yllättävän paljon käytössä ja poika itsekin tykkää haalareista enemmän.

   Poista