18. huhtikuuta 2015

Voihan kirosana!

Meidän kuopus on nykyään täysin isin poika. Äiti ei kelpaisi mihinkään. Niinpä pieni on myös välillä päässyt miehen mukaan miestenhommiin eli autoja korjaamaan. Joskus on ilmeisesti mieheltä mennyt pojan kuullen totaalisesti hermot. Mopo heitti pikkumiehen selästä ja sai sen jälkeen keppiä saatesanoilla: Taatanan tittu mopo. Auts!
 Kyllä meillä isommatkin lapset kirosanoja osaa, mutta enpä muista milloin olisivat niitä käyttäneet. Koska mies on tällä hetkellä pienimmän suuri idoli, on selvää hyvien ja pahojen tapojen ja eleiden siirtyvän suoraan pikkupainokseen. Ehkä tämä kiroileminen unohtuu, ellemme kiinnitä siihen mitään huomiota? Pikkutäry oli veljensä puheesta aivan järkyttynyt, joten josko kuopus ottaisi tässä asiassa mallia veljestäänkin? Toivoa ainakin sopii, ettei poika julkisesti näitä uusimpia sanoja esittelisi. Voi olla ettei kaupan mummot pitäisikään enää niin ihastuttavana pienenä poikana!

 Onko muiden lapset päästelleet suustaan rumuuksia ja miten olette toimineet? Myönnän tilanteen olleen mielestäni jossakin määrin melkoisen huvittava, mutta pojan kuullen en missään nimessä halunnut nauraa. Mikäli kiroilemassa olisi ollut pojista vanhempi, olisin toki torunut ja selittänyt miksi niitä sanoja ei lapset saisi käyttää, vaikka isi niin tekikin. Alle 2-vuotiaalle tuskin selittäminen olisi mennyt perille asti ja toruminenkin olisi vain innostanut lisää kokeilemaan rajojaa, joten kielsin vain kepillä lyömisen ja johdatin pojan huomion muualle.  Toivottavasti siis huomion kiinnittäminen muihin asioihin toimisi ja ensi kerralla poika saisi idoliltaan hieman parempaa oppia :)

 Aurinkoista lauantaita!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti