24. huhtikuuta 2015

Kotiäiti sairastaa

Olen onnistunut saamaan jostakin kovan flunssan ja miehellähän on tietysti juuri työputki menossa. Kotiäidin ammatista ei sairauslomaa saa eli ne samat työt on mahdollisuuksien mukaan hoidettava kaikesta huolimatta. Onnekseni Pikkutäry lähti juuri ennen kuin flunssa kaatoi minut lomalle leikkejä sotkevasta pikkuveljestä mummolaan ja on viihtynyt siellä yllättävän pitkään.
 Tellun kanssahan sitä pärjää jo heikommassakin kunnossa ja tytöstä on jopa apua pienimmän kanssa. Vaikeinta onkin selvitä aamupäivästä. Ensin oli Tellun saattaminen pysäkille, mutta onneksi on auto käytössä, ettei kunto päässyt loppumaan kesken matkan! Sisään tullessa pienin suuttui, kun ei vietettykään aamupäivää tavalliseen tapaan ulkona. Mielessä kävi hien valuessa ja hapen loppuessa jo ajatus ettei tästä selvitä. Yrmykuppi toi kuitenkin pientä helpotusta olotilaan ja sängyssä makoilukin onnistui hetkittäin kainalossa viihtyvän kuopuksen kanssa. Pikkutäryn kanssa sama ei olisi ikinä onnistunut.
 Kun pienin kyllästyy makoilemiseen ja kutitteluun, on onneksi migreenejä varten kasattu jemmalaatikko lähellä. Brion pöllö jaksaa viihdyttää yllättävänkin pitkiä aikoja, kun sen kanssa saa harvemmin leikkiä.
  Rauhallinenkin alle 2-vuotias on siinä iässä jolloin ei juuri vahtimatta pysty jättämään ja muutenkin koti on tutkimuskenttä. Tällä kertaa pienin ennätti tyhjentämään monen kupillisen verran koiranruokasäkkiä lattialle. Onneksi koirat olivat ulkona eivätkä päässeet ahmimaan ähkyksi asti!
 Hetkittäin pieni jo leikkii nätisti itsekseen, jolloin äiti saa taas levätä. Tänään paras leikki syntyi kuorma-autosta ja Duploista. Palikkakuormaa piti siirrellä kovasti paikasta toiseen :)

 Nyt onkin ehkä jopa tunti aikaa ihan vaan levätä ja kerätä voimia touhukkaaseen iltapäivään. Tarkoituksena oli Pikkutäryn lomailun aikana urakoida useampi ajankohtainen postausidea valmiiksi ennen viikonloppua, mutta katsellaan miten voimat riittävät.

 Leppoisaa viikonloppua!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti