9. huhtikuuta 2015

Uusi turvaistuin

 Pohdin jo viime kesänä pienimmälle uuden turvaistuimen hankintaa. Koska pojalla oli kuitenkin matkaa 9kg:n painorajaan, en pitänyt asian kansa mitään hoppua. Lopulta väsyin tähänkin pohtimiseen. Sitä täydellistä ei vaan tuntunut löytyvät; Britaxin istuimet ei houkutelleet, Cybexin istuimet kiinnostivat ja arveluttivat. Kestäisikö oikeasti pienen hentoisen lapsen niska ns. ruoskan sivallusta kolaritilanteessa? En uskaltanut ottaa riskiä. Jostakin olisi kuitenkin pitänyt löytää istuin, joka ei ole Isofix-kiinnitteinen, veisi takapenkiltä mahdollisimman vähän tilaa ja olisi myöhemmin käännettävissä kasvot menosuuntaan.

 Asiaan täysin kyllästyneenä marssin alkuvuodesta katsomaan Lastentarvikkeen valikoimaa. Klippanin istuimen tyrmäsin välittömästi. Varmasti Isofixillä toimiva, mutta ilman sitä heilui ahkerasta kiristämisestä huolimatta. Lopulta päädyin lopettamaan väsyttävän etsimistyön ja tilasin BeSafe Izi Combin. Istuimen saapumiseen meni lähes 2kk ja välissä jouduin puhelimessa vaihtamaan väriä toiseksi. Hetkittäin mietin tuliko sittenkään tehtyä oikea valinta?
  Lopulta lähes 1 vuoden ja 8kk:n iässä sanoimme turvakaukalolle hyvästit. Nämä hyvästit olivatkin äidin sydäntä riipaisevat. Viikon pienin itki kaukalonsa perään eikä olisi halunnut autoon millään. Lopulta kuitenkin mukavuus voitti, vaikka yhä poika toteaakin ettei tämä ole hänen rakas istuimensa.
  Mitä mieltä me vanhemmat sitten olemme? Tämän saa ainakin autoon todella tukevasti kiinni. Tilaahan se takapenkillä vie, muttei hirveästi enempää kuin turvakaukalokaan telakoineen. Istuimesta löytyy ainakin kaksi loistavaa puolta; vyöt eivät jää lapsen alle kaiveltavaksi ja nukkuma-asento on loistava. Ei tarvitse pelätä pään retkottavan luonnottomasti. Istuimen asentaminen oli helppoa ja päätuen sekä vöiden säätäminen on todella helppoa. Olisi voitu siis paljon huonomminkin valita!

 Huomenna lähdetään lapsimessuille, joten istuin pääsee todelliseen testiin. Katsotaan kuinka lapsi viihtyy pitkällä ajomatkalla! Josko se rakas kaukalokin unohtuisi kun näkee suuren maailman?

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti