16. huhtikuuta 2015

Leikitäänkö et olis kesä?

 Tänään saimme tehdä aamupäivän ulkoilut lumi-, vesi- ja räntäsateessa. Välillä aurinko lupaavasti näyttäytyi, mutta sade ei loppunut missään vaiheessa. Lunta sataessa Pikkutäry jo menetti toivonsa. Kesää ei tulisi koskaan! Kieltämättä jo itsestänikin tuntuu ettei se kevät edisty. Ei ole lämmin, ei löydy leskenlehtiä, eikä ihania perhosia. Kärpäsiä sentään sisällä riittää ikkunoita sotkemassa.

 Kysyin Pikkutäryltä mikä kesässä on kivaa. Poika ei järin lämpimän ystävä ole, mutta kyllähän poika mieluusti suoraan sisävaatteissa ulos kirmaisi. Kesällä saisi myös jätskiä, mansikoita ja muita herkkuja. Suurin syy malttamattomaan kesän odotukseen on kuitenkin uudet Crocsit. No niinpä tietysti! Sisälle mennessämme Pikkutäry sitten kysyi leikittäisiinkö, että olisi kesä. Niin me tehtiinkin!
 Meillä syödään jäätelöä oikeastaan vain kesällä ja silloinkin hyvin usein itse tehtyjä kevyempiä versioita. Joskus hyvin harvoin talvella saatetaan jälkiruuaksi nauttia tai tarjota lapsivieraiden käydessä. Koska tänään meillä kuitenkin oli kesä, otettiin poikkeuksellisesti lounaalla jälkiruokaa. Juuri sopivasti kaksi Dumle-jätskiä löytyi pakastimesta. Kesällä kuljetaan tietysti myös kesävaatteissa ja aurinkolasit päässä sekä nautitaan sitruunavettä jääpaloilla. Mikäs tässä lampun alla aurinkoa on ottaessa! Ei ainakaan tarvitse ihan heti pelätä palavansa ;)

Ihanaa torstaita kaikille!

2 kommenttia:

 1. Moi, millaisilla ohjeilla ootte tehny jätskejä tai teettekö sorbetteja??
  terv. kahden jäätelöhiiren äiti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kermaiset ja maidolliset jäätelöt haen suosiolla kaupasta. Näitä ei kuitenkaan viitsi lapsille sentään joka päivä syöttää. Niinpä meillä tehdään jugurttijäätelöä, "vauvajätskiä" tai sitten ihan vaan jäädytellään hedelmiä. Voin näistä meidän jäätelövalinnoista tehdä ihan oman jutunkin jos enemmän kiinnostaa :)

   Poista